Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Iako je protivzakonito: Direktor "Koridora Srbije" u v.d. stanju više od 20 meseci - | K-013 Portal

Iako je protivzakonito: Direktor "Koridora Srbije" u v.d. stanju više od 20 meseci

koridori srbije, aleksandar antic

Aleksandar Antić više od 20 meseci obavlja funkciju vršioca dužnosti direktora "Кoridora Srbije" što nije u skladu sa zakonom.

Zakon propisuje da period obavljanja funkcije vršioca dužnosti direktora ne može biti duži od jedne godine.
 
Državna revizorska insititucija (DRI) objavila je izveštaj o reviziji finansijskih izveštaja "Koridora Srbije" za 2021. godinu, piše Nova ekonomija.
 
Kao jedna od otkrivenih nepravilnosti navedeno je da "imenovano lice više od 20 meseci obavlja funkciju vršioca dužnosti direktora Koridora", što nije u skladu sa Zakonom o javnim preduzećima.
 
Kako se dalje navodi, vršilac dužnosti dirktora "Koridori Srbije" imenovan je rešenjem Vlade od 12. novembra 2020. Tim rešenjem koje se nalazi u Službenom glasniku je za v. d. direktora imenovan Aleksandar Antić.
 
Mandat vršioca dužnosti direktora po ovom rešenju je istekao, navodi DRI.
 
Direktore javnih preduzeća, prema Zakonu o javnim preduzećima, imenuje Vlada Srbije nakon javnog konkursa. Period na koji se imenuje vršilac dužnosti direktora ne može biti duži od jedne godine. Ista osoba ne može biti dva puta postavljena za vršioca dužnosti.
 
DRI je preporučio Skupštini "КoridorA Srbije" da u skladi sa zakonom, pokrene inicijativu kod Vlade za imenovanje direktora.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.