Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Izuzet sudija u slučaju slike Paje Jovanovića, ukazao da se funkcioner SNS ne pojavljuje na sudu - | K-013 Portal
cins, sudija, nikola kovacevic, slika paje jovanovica

Izuzet sudija u slučaju slike Paje Jovanovića, ukazao da se funkcioner SNS ne pojavljuje na suduSudija Prekršajnog suda Đuro Pavlica, koji je vodio postupak protiv gradskog sekretara za komunalne i stambene poslove u Beogradu Nikole Kovačevića, izuzet je iz slučaja, piše CINS.

Postupak protiv gradskog sekretara za komunalne i stambene poslove u Beogradu Nikole Kovačevića vodi se jer je kod njega na aerodromu Nikola Tesla pronađena neprijavljena slika velike vrednosti.

Sudija Pavlica je, kako piše Centar za istraživačko novinarstvo Srbije, izuzet iz slučaja nakon što je više puta ukazao da se Kovačević ne pojavljuje na sudu.

CINS piše da se Kovačević, koji je i odbornik Srpske napredne stranke u Skupštini opštine Rakovica, u sudu nije pojavljivao tri meseca, a policija je bez uspeha više puta dolazila na njegovu adresu kako bi ga dovela na saslušanje.

Zato je Pavlica odlučio da u novembru 2021, policiji izda naredbu za raspisivanje potrage za Kovačevićem jer "postoje okolnosti koje ukazuju da okrivljeni očigledno izbegava dovođenje".

Početkom decembra, sudija je kontaktirao i advokata gradskog funkcionera, kojeg je upozorio da Kovačević ima rok od osam dana da se izjasni, bilo dolaskom u sud ili pismeno.

CINS navodi da je Pavlicu idućeg dana u sudu dočekao zahtev za izuzeće iz tog postupka zbog četiri meseca stare izjave date medijima, kada je komentarisao upravo taj slučaj, a zahtev je predsednica Prekršajnog suda Olivera Ristanović ubrzo i prihvatila.

Kod Kovačevića su u julu prošle godine carinici na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu pronašli neprijavljene sliku Paje Jovanovića plaćenu 140.000 evra, kao i više od 15.000 evra u gotovini. Zbog mogućeg carinskog prekršaja protiv njega se vodi postupak u Prekršajnom sudu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.