Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Komisija: Geoks da vrati državnu pomoć, novac dodeljen suprotno zakonu - | K-013 Portal

Komisija: Geoks da vrati državnu pomoć, novac dodeljen suprotno zakonu

geoks vranje, geoks

Savet Komisije za kontrolu državne pomoći doneo je rešenje kojim se kompaniji "Technic development", investitoru i proizvođaču obuće "Geoks" u Vranju, nalaže da vrati državnu pomoć.

Savet Komisije za kontrolu državne pomoći u rešenju objavljenom na sajtu Komisije navodi da je državna pomoć, koju su Ministarstvo privrede i Grad Vranje dodelili korisniku "Technic development", za realizaciju investicionog projekta "Izgradnja fabrike za proizvodnju obuće" u Vranju, dodeljena suprotno odredbama Zakona o kontroli državne pomoći, prenosi RTS.

Ovim rešenjem se Ministarstvu privrede nalaže da, bez odlaganja, preduzme mere prema kompaniji "Technic development" sa ciljem vraćanja državne pomoći.

Ova kompanija treba da vrati pomoć od 90.687.891 dinara, uvećanu za zakonsku zateznu kamatu, počev od 1. aprila 2016. godine do dana vraćanja iskorišćenog iznosa, navodi se u rešenju.

Takođe, treba da vrati i pomoć od 323.356.500 dinara, uvećanu za zakonsku zateznu kamatu, počev od 23. decembra 2016. godine do dana vraćanja iskorišćenog iznosa.

"Technic development" je u Vranju proizvodio obuću italijanske kompanije "Geoks", koja je početkom avgusta zvanično prestala da radi, a oko 1.200 radnika ostalo je bez posla.

"Geoks" je u Vranju radio pet i po godina i za to vreme je od države dobio subvencije od 16 miliona evra, koje su uglavnom korišćene za isplatu zarada radnicima.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.