Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website KRIK: "Milenijum timu" od države prošle godine poslovi vredni 12 miliona evra - | K-013 Portal

KRIK: "Milenijum timu" od države prošle godine poslovi vredni 12 miliona evra

krik, milenijum tim

Kompanije u vlasništvu biznismena Ivana Bošnjaka i Stojana Vujka, uključujući i njihovu najpoznatiju "Milenijum tim", dobile su desetine poslova od države 2021. godine, u vrednosti od 12 miliona evra.

Godinama unazad najvredniji poslovi u državi rezervisani su za firme bliske ljudima iz vlasti, a jedan od primera je kompanija "Milenijum tim" čiji su vlasnici povezani sa ministrom finansija Sinišom Malim, pokazuje dokumentacija koju je sakupio KRIK.

Kako otkriva KRIK, biznismeni Ivan Bošnjak i Stojan Vujko, osim čuvenog "Milenijum tima" koji se bavi gradnjom i gasifikacijom, vlasnici su još petnaestak firmi u zemlji i regionu. Nedavno su privatizovali i Institut vodoprivrede "Jaroslav Černi", što je izazvalo negodovanje stručnjaka koji se bave pitanjima zaštite životne sredine.

Samo tri njihove firme – "Milenijum tim", "Institut Goša" i "KBV Datakom", tokom prošle godine dobile su 17 državnih poslova vredih najmanje 1,43 milijarde dinara, odnosno oko 12 miliona evra, otkriva KRIK. Neke od njih "Milenijum tim" dobio je u konzorcijumu sa drugim firmama, dok je deo poslova dobio samostalno. Često su bili i jedini ponuđači, odnosno jedina firma koja se prijavila na javnu nabavku.

Najvrednije poslove dobila je njihova najpoznatija firma "Milenijum tim", pokazuje dokumentacija koju je prikupio KRIK. Državna preduzeća angažovala su ovu kompaniju za više od 11,5 miliona evra da izvrši preventivne radove na zaštiti od poplava u Nišu, raščisti teren od neeksplodiranih mina, izgradi puteve u beogradskom groblju kućnih ljubimaca, rekonstruše šumske puteve, novu scenu za Beogradsko dramsko pozorište i, kao najvredniji posao, izgradi novu crpnu stanicu Vračar za Beogradski vodovod i kanalizaciju.

KRIK je ranije otkrio da brat ministra Predrag Mali godinama vozi "audi" koji je prvo bio registrovan na "Milenijum tim", a zatim na "KBV datakom".

Opširnije na sajtu KRIK-a.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS