Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website NIN: Koluvija pre hapšenja radio na projektu legalizacije marihuane - | K-013 Portal

NIN: Koluvija pre hapšenja radio na projektu legalizacije marihuane

predrag koluvija, jovanjica, legalizacija marihuane

O najavljenoj izmeni zakona kojim bi bio legalizovan kanabis, što je nedavno najavio ministar zdravlja Zlatibor Lončar, razmišljao je i vlasnik Jovanjice i vođa organizovane kriminalne grupe Predrag Koluvija, optužen da je nedaleko od Beograda godinama proizvodio kanabis, na najvećoj plantaži te droge u Evropi.

Inspektori za borbu protiv droga beogradske policije pronašli su u fioci Koluvijinog radnog stola projekat o legalizaciji marihuane, koji je napisao uoči hapšenja. Elaborat je bio adresiran na Ministarstvo zdravlja, a odlazak u pritvor sprečio ga je da studiju zvanično potpiše i pošalje, piše u autorskom tekstu za najnoviji NIN novinarka N1 Jelena Zorić.



Ministar zdravlja Zlatibor Lončar nedavno je najavio da će Srbija kao članica UN ispoštovati odluku te organizacije da se marihuana skine sa liste narkotika i naveo da se u Srbiji već radi na tome. Na tome je, pre hapšenja, radio i vlasnik Jovanjice Predrag Koluvija.

Policajci su, u novembru 2019. godine, na imanju kod Stare Pazove, pronašli 1,6 tona marihuane. "To je najveća zabeležena zaplena droge u Republici Srbiji i regionu", navodi Tužilaštvo za organizovani kriminal u optužnici.

U podzemnim kanalima imanja bile su laboratorije za uzgoj narko biljke. Posle berbe, članovi kriminalne grupe koju je predvodio Koluvija, sušili su i pakovali marihuanu u kesice od pola kilograma, te je spremali za izvoz i prodaju.

Iznad pogona fabrike za proizvodnju droge, bile su kancelarije. Fioka radnog stola Koluvije, krila je brojne tajne. Među, naizgled suvoparnom dokumentacijom nalazili su se fragmenti Koluvijine prošlosti, ali i njegov plan za budućnost. Inspektori za borbu protiv droga beogradske policije pronašli su Koluvijin projekat o legalizaciji marihuane, koji je napisao uoči hapšenja. Elaborat je bio adresiran na Ministarstvo zdravlja, a odlazak u pritvor sprečio ga je da studiju zvanično potpiše i pošalje.

Međutim, Koluvijini planovi, bar prema poslednjim najavama ministra Lončara, uskoro bi mogli da se ostvare. Izmena zakona, mogla bi da bude Koluvijina "zelena karta".

Jedan od branilaca člana Koluvijine ekipe kaže da ukoliko se marihuana skine sa liste narkotika, postoji mogućnost da organizovanoj kriminalnoj grupi, koju je predvodio vlasnik Jovanjice, budu znatno umanjene kazne ili da čak bude oslobođena zbog isključenja naknadne protivpravnosti.

(NIN)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS