Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Policija sakrila dokaze o pretnjama uredniku časopisa "Drvotehnika": Poziv koga (ni)je bilo - | K-013 Portal

Policija sakrila dokaze o pretnjama uredniku časopisa "Drvotehnika": Poziv koga (ni)je bilo

dragojlo blagojevic, casopis drvotehnika

Policija je tužilaštvu dostavila izveštaj u kome se kaže da novinar Dragojlo Blagojević nije primio telefonski poziv kada mu je prećeno smrću. Tužilaštvo je utvrdilo da je poziva ipak bilo.

"Ništa se bezbednije ne osećam ni nakon saznanja da je tužilaštvo utvrdilo da je poziva (u kome mi je prećeno smrću) ipak bilo. Ali je jako važno da je to utvrđeno, da ne bude da sam izmislio", kaže za BIRN Dragojlo Blagojević, novinar "Drvotehnike", koji je policiji prijavio da je 12. jula oko ponoći telefonom dobio pretnje.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu deset dana kasnije odbilo je njegovu prijavu kao neosnovanu. Kao razlog naveli su da je policija utvrdila da u to vreme nije bilo poziva.

Zamenik republičkog javnog tužioca i član Stalne radne grupe za bezbednost novinara Branko Stamenković je novom istragom utvrdio da je policija od njih sakrila podatak da je Blagojević ipak primio poziv.
 
Po sprovedenoj istrazi, Služba unutrašnje kontrole MUP-a je obavestila tužilaštvo da poziv nije registrovan iz tehničkih razloga i da će se raditi na njihovom otklanjanju, saznaje BIRN od izvora iz Stalne radne grupe za bezbednost novinara.
 
Član te radne grupe Veran Matić smatra da je policija sprovela površnu istragu i da je skandal policijsko obrazloženje u kome se kaže da policija nije videla telefonski poziv koji se nedvosmileno desio.
 
"Radi se o duplom skrivanju važnih podataka u slučaju pretnji novinaru", kaže Veran Matić.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.