Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Preporučena smena predsednice opštine Kovin, bratu iz budžeta dodelila 4,2 miliona dinara - | K-013 Portal

Preporučena smena predsednice opštine Kovin, bratu iz budžeta dodelila 4,2 miliona dinara

sanja petrovic, predsednica opstine kovin, kovin, smena

Agencija za borbu protiv korupcije dala je preporuku za razrešenje sa javne funkcije Sanje Petrović, predsednice opštine Kovin, objavljeno je u Službenom glasniku.

Iz Agencije navode da je Petrovićeva iz budžeta ove lokalne samouprave isplatila 4,2 miliona dinara Sportskom savezu opštine Kovin čiji je zastupnik njen brat od strica Saša Đorđević, piše Euronews Srbija.

U obrazloženju Agencije za borbu protiv korupcije navedeno je da je protiv Sanje Petrović, na osnovu prijave, pokrenut postupak za odlučivanje o postojanju povrede odredaba člana 40. i člana 42. stav 1. Zakona o sprečavanju korupcije.

Ona je, kao predsednica opštine sa Sportskim savezom, zaključila Ugovor o obezbeđivanju sredstava iz budžeta opštine, na osnovu koga su tom savezu isplaćena bespovratna novčana sredstva za projekat "Realizacija sportskih aktivnosti za 2021. godinu", a da o sukobu interesa koji je imala u navedenim situacijama nije pismeno obavestio Agenciju za sprečavanje korupcije.

"U smislu člana 2. Zakona povezano lice je, pored ostalih, fizičko ili pravno lice koje se prema drugim osnovama i okolnostima može opravdano smatrati interesno povezanim sa javnim funkcionerom, dok je prema odredbama člana 41. Zakona sukob interesa situacija u kojoj javni funkcioner ima privatni interes koji utiče, može da utiče ili izgleda kao da utiče na obavljanje javne funkcije, a privatni interes je bilo kakva korist ili pogodnost za javnog funkcionera ili povezano lice", piše u obrazloženju Agencije.

Navedeno je i da je Saša Đorđević u konkretnom slučaju povezano lice sa Sanjom Petrović, koji je njen brat od strica, što je utvrđeno uvidom u izjavu imenovane.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.