Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Prisluškivanje Vučića nije moglo da prođe bez saznanja BIA - | K-013 Portal

Prisluškivanje Vučića nije moglo da prođe bez saznanja BIA

prisluskivanje, afera priskluskivanje

Sva dokumenta, kao što je službena beleška sa saslušanja Dijane Hrkalović, kao i svi sagovornici NIN-a koji su govorili zvanično i nezvanično, pokazuju da bilo kakvo prisluškivanje predsednika Srbije nije moglo da prodje bez saznanja BIA, na čijem je čelu Bratislav Gašić, čovek od najvećeg poverenja Aleksandra Vučića, piše ovaj nedeljnik u novom broju.

Takodje, navodi NiN, iz svega proističu činjenice da su Vučić i članovi njegove porodice brat Andrej, sin Danilo i otac Andjelko upadali u mere nadzora telefonskih razgovora, koje su sudovi odobrili u krivičnim istragama protiv više osoba.

Pišući o saslušanju Hrkalović, koje je obavila Služba unutrašnje kontrole (SUK) MUP-a, NIN piše da je prvo pitanje bilo da li je od načelnika Uprave kriminalističke policije (UKP) ili Službe za specijalne istražne metode (SSIM), ili nekog drugog iz MUP-a, "dobijala zapakovane u koverti ili na bilo koji drugi način transkripte razgovora sačinjenih 'na belo', a koji su se odnosili na sadržaj komunikacija izmedju meta pojedinih obrada i lica koja su koristila zaštićene brojeve telefona".

Ona je odgovorila: "Ne sećam se da sam ikad dobijala transkripte 'na belo' u kovertama i ne sećam se da sam ikada dobijala takve transkripte".

Prema njenim rečima, o tome ko će biti prisluškivan odlučivali su rukovodioci i policijski službenici iz UKP-a i radnih grupa u saradnji sa tužilaštvom.

Hrkalović je rekla da, koliko je njoj poznato, "BIA ima monitoring centar kojim može da sluša sve mere koje sluša UKP, oni su nadležni za zaštićene telefonske brojeve i imaju propisane procedure u takvim situacijama".

Advokat Sead Spahović, iz čije kancelarije zastupaju Hrkalović, rekao je za NIN da nema prisluškivanja bez BIA, ni zakonitog ni nezakonitog.

"Pored kontrole BIA ima obavezu da štiti predsednika Srbije. Da je predsednik Srbije bio ugrožen to bi bila krivica BIA, a ne MUP-a. Vidi se da policija to ne istražuje i sve se radi zbog kampanje koju vlast sprovodi", kazao je Spahović.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.