Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rukavice od jagnjeće kože i Adidas patike za komunalce Beograda koštaju 1,3 miliona evra - | K-013 Portal

Rukavice od jagnjeće kože i Adidas patike za komunalce Beograda koštaju 1,3 miliona evra

komunalno beograd, adidas patike, rukavice od jagnjece koze

Grad Beograd je raspisao javnu nabavku za kupovinu uniforme za komunalne milicajce, a procenjeno je da će one koštati 157 miliona dinara, odnosno oko 1,3 miliona evra, piše Nova ekonomija.

Nabavka je podeljena na dve partije - letnju i zimsku odeću i obuću za koju je predviđeno da će koštati 155,8 miliona dinara i službenu i zaštitnu opremu za koju je opredeljeno blizu dva miliona.



Naime, za komunalne milicajce se nabavljaju zimske rukavice od jagnjeće kože, ali i patike koje gotovo identično odgovaraju Adidas modelima obuće.

Adidas ima karakterističan znak sa tri pruge, a u konkursnoj dokumentaciji se navodi da gornji deo cipele treba da ima "oblikovani poliuretan u obliku tri pruge koji omogućava i podržava stabilnost stopala pri bočnim pokretima".

Plan je da se nabavi po 150 plitkih i dubokih cipela i 100 plitkih patika.

Upoređivanjem ilustracija iz konkursne dokumentacije i fotografija sa sajtova prodavnica sportske opreme vidi se da se osim oblika i boje poklapaju i dizajn, pa čak i gumene oznake. Osim obuće, planirano je da se, između ostalog, nabave i letnje i zimske jakne, košulje, polo majice, čarape, kačketi, opasači, aktivni donji veš i slično. Rok za podnošenje ponuda je 4. jun.

Uniforme za komunalne milicijace, koji su se tada zvali komunalni policajci, bile su nabavljane prethodnih godina u nekoliko navrata, ali za višestruko manje svote novca, podseća Nova ekonomija.

Tako su uniforme za komunalnu policiju u Beogradu 2015. godine koštale oko 15 miliona dinara, 2016. godine 7,8 miliona, a 2017. godine 26 miliona dinara. Broj komunalnih milicajaca tokom godina nije znatno varirao, pa ih je 2015. godine bilo 311, kako je tada objavio Istinomer, a danas ih ima 320, dok zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavljuje da će ih sledeće godine biti 600.

Na pitanje Nove ekonomije zbog čega su sada uniforme više od deset puta puta skuplje, niko iz gradske uprave nije odgovorio.

Međutim, pre nedelju dana se oglasio upravo Goran Vesić koji je najavio ovu skupocenu nabavku. Tom prilikom je i istakao da "unapred zna da će Grad Beograd biti napadnut zato što nabavlja uniforme", kao i da "želi da poruči da će uvek ulagati u opremu za obične ljude koji rade za grad", objavljeno je na stranici grada.

"Naša Komunalna milicija će imati dobre automobile i dobre uniforme jer u njima provode čitav dan, ali i dobru opremu kako bi mogli da rade u korist građana", naveo je tom prilikom.

Da gradski čelnici zaista znaju šta žele, pokazuju i podaci iz konkursne dokumentacije za nabavku uniforme.

(Nova ekonomija)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.