Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Tepić: Svedok protiv Dragana Markovića Palme pozvan da u ponedeljak da iskaz u jagodinskoj policiji - | K-013 Portal

Tepić: Svedok protiv Dragana Markovića Palme pozvan da u ponedeljak da iskaz u jagodinskoj policiji

marinika tepic, dragan markovic palma, pedofilija u jagodini

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je da je prvi svedok koji predsednika Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palmu sumnjiči za organizovanu prostituciju i pedofiliju, pozvan da svoj iskaz da sutra u Jagodini.

Tepić je u pisanoj izjavi navela da se "skandaloznom" odlukom tužilaštva u Kraljevu, kome je predmet prebačen iz Jagodine, "direktno dovodi u opasnost bezbednost, ali i život svedoka, naročito što već postoji prijavljeno zastrašivanje 24. aprila, evidentirano u policiji u Beogradu".

"Ovakvo postupanje više liči na prinošenje žrtve dželatu, nego zaštita koju već nedeljama zahtevamo. Prvi svedok je u petak zatražio zamolnicom od tužilaštva u Kraljevu da svoj iskaz da u Beogradu i očekuje saglasnost za to već u ponedeljak. Svaku drugačiju odluku smatraćemo direktnim ugrožavanjem svedoka i njegove porodice i to upravo od države i pravosudja", kazala je Tepić.

Ona je navela da je SSP "imajući sve ovo u vidu, prinudjen da se za zaštitu svedoka i žrtava bori javno, jer je organizovana prostitucija i pedofilija u kojima je prvoosumnjičeni službeno lice Dragan Marković Palma po rečima očevidaca i žrtava pitanje od najvećeg javnog interesa".

"Stoga ćemo u narednim danima izneti i javnosti i tužilaštvu nekoliko zataškanih tragova, do kojih je sasvim sigurno i samo moglo doći, a neki su i službeno već ranije evidentirani", navela je Tepić.

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je ranije danas da je Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal u Beogradu podneo krivičnu prijavu protiv "zaštićenog svedoka", koji je protiv njega izneo optužbe za podvodjenje devojaka i maloletnica.

Marković, koji je i predsednik Skupštine grada Jagodine, za televiziju Pink je izjavio da je muškarca čiji je identitet bio zaštićen kada je u video poruci na konferenciji za novinare SSP izneo optužbe na njegov račun, "prepoznao po džemperu" i naveo je njegovo ime.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.