Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website U Sektoru unutrašnje kontrole MUP-a Hrkalović saslušavana šest sati, Stefanović skoro tri; VJT: Danas date izjave podležu daljoj proveri - | K-013 Portal

U Sektoru unutrašnje kontrole MUP-a Hrkalović saslušavana šest sati, Stefanović skoro tri; VJT: Danas date izjave podležu daljoj proveri

hrkalović, stefanović, saslušanje

Bivša državna sekretaraka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović i nekadašnji ministar policije, a sada ministar odbrane Nebojša Stefanović saslušani su danas u Sektoru unutrašnje kontrole MUP-a.

Kako saznaje Tanjug, Hrkalović je saslušavana šest sati, dok je Stefanovic iskaz davao skoro tri sata.

Oni su ispitani u okviru postupanja Sektora unutrasnje kontrole MUP-a po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za prikupljanje informacija i obaveštenja radi odgovarajućih provera navoda bivše državne sekretarke Dijane Hrkalović.

Sektor unutrašnje kontrole pozvao ih je da iznesu saznjanja radi ocene eventualnog postojanja elemenata krivičnih dela iz nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, dok u pogledu eventualnog postojanja elemenata krivičnih dela protiv službene dužnosti izvršenih od strane Hrkalović ili Stefanovića, isključivu nadležnost ima Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Po nalogu VJT, SUK će prikupiti i druge informacije, obaviti potrebne razgovore i pribaviti obaveštenja koja su potrebna u cilju utvrđivanja ima li elemenata nekog krivičnog dela koje je iz nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Mediji su preneli da nakon saslušanja Hrkalović nije davala izjave, a da se Stefanović kratko obratio novinarima.

On je rekao da misli da je mogao bar donekle da pomogne "u smislu svih svojih saznanja" i izrazio uverenje da su neki detalji "dodatno rasvetljeni'.

"Naravno to je dalje u rukama tužilaštva, i tužilaštvo će i u ovom i u svim drugim procesima voditi računa. Ja verujem da će rasvetliti svaki od tih slučajeva i da ćemo doći do potpune istine. Imam potpuno poverenje u naše državne organe, imaju kapacitet i snagu da to urade", naveo je Stefanović.

VJT: Danas date izjave podležu daljoj proveri

Bivša državna sekretaraka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović i nekadašnji ministar policije, sada ministar odbrane Nebojša Stefanović dali su danas izjave u Sektoru unutrašnje kontrole (SUK) MUP-a u svojstvu građana.

Prema proceduri u ovim slučajevima oni svoje tvrdnje mogu da potkrepe tako što će dostaviti SUK-u ili Višem javnom tužilaštvu u Beogradu pisane dokaze za činjenice koje iznose i ukažu na lica koja bi mogla kao svedoci da potvrde njihove navode.

Takođe policija može po službenoj dužnosti ili po nalogu VJT da prikupi i obezbedi druge dokaze.

Nakon uzimanja izjava, prikupljanja i obezbeđivanja dokaza, SUK MUP-a dostaviće izveštaj VJT koje onda ceni da li ima osnova sumnje da je izvrseno krivično delo i da li se radi o krivičnom delu iz nadležnosti VJT ili TOK ili nema dokaza za tvrdnje koje su iznosili u medijima, rečeno je Tanjugu u VJT.

Ranije danas Hrkalović i Stefanović su dali izjave SUK-u povodom informacija koje su prethodnih dana iznosili u medijima.

Izjave su dali na poziv SUK-a koji postupa po nalogu VJT za prikupljanje informacija i obaveštenja u cilju provere ima li elemenata nekog krivičnog dela iz njegove nadležnosti.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.