Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Voice: Milenijum tim širi se i na Vojvodinu, kupio Navipove vinograde kod Novog Sada - | K-013 Portal

Voice: Milenijum tim širi se i na Vojvodinu, kupio Navipove vinograde kod Novog Sada

milenijum tim, navip

Beogradska kompanija „Milenijum tim“ kupila je za 216 miliona dinara imovinu akcionarskog društva „Navip“ na području Novog Sada, koja je procenjena na 705 miliona dinara i koju najvećim delom čine plantaže tog nekadašnjeg vinskog giganta.

Kako piše istraživački portal Voice, na javnom nadmetanju za imovinu „Navipa“ učestvovala je i surčinska firma „Rekonstrukcija i izgradnja puteva“, čiji je zakonski zastupnik Boško Buha, sin nekadašnjeg zaštićenog svedoka i kontraverznog biznismena Ljubiše Buhe Čumeta, koga su mediji i policija označavali kao vodju surčinskog kriminalnog klana.

„Milenijum tim“ je na taj način kupio od države i 52 hektara gradjevinskog zemljišta u katastarskim opštinama Petrovaradin i Sremska Kamenica.

Za imovinu „Navipa“ u Petrovaradinu i Sremskoj Kamenici „Milenijum grupa“ dala je 216 miliona dinara, a „Rekonstrukcija i izgradnja puteva“ ponudila je 213 miliona, dok je početna cena bila oko 211 miliona dinara.

Reč je o parcelama na potezu Alibegovca i Karagače, nadomak Novog Sada, na obroncima Fruške gore, a taj deo sremske strane Novog Sada i meštani i gradski urbanisti smatraju veoma atraktivnim, dok investitori na placevima oko nekadašnjih „Navipovih“ vinograda već grade stambene komplekse.

Na pitanje da li „Milenijum tim“ nastavlja vinogradarsku proizvodnju na parcelama u Petrovaradinu i Sremskoj Kamenici, na bivšim plantažama „Navipa“, iz te kompanije su za Voice rekli da se „zemljište trenutno ispituje i razmatraju se mogućnosti za podizanje novih zasada vinograda na toj površini“.

Ove godine, u januaru, „Milenijum“ je postao stopostotni vlasnik vinarije „Šapat“ u Novom Slankamenu, po mnogima, jedne od najekskluzivnijih u Srbiji, navodi Voice.

„Milenijum tim“ je poslovnu 2021. godinu završio sa neto dobitkom od oko milijardu dinara, dok je godinu dana ranije neto dobit bila oko 370 miliona dinara.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.