Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vojni analitičar: Ukrajinski avion koji je poleteo iz Srbije prevozio mine iz Krušika - | K-013 Portal

Vojni analitičar: Ukrajinski avion koji je poleteo iz Srbije prevozio mine iz Krušika

ukrajinski avion, mine, krusik

Vojni analitičar Aleksandar Radić kazao je da je ukrajinski avion koji je poleteo iz Srbije i srušio se u Grčkoj, prevozio mine iz valjevske kompanije Krušik.

Radić je za Centar za istraživačko novinarstvo (CINS) rekao da minobacačke mine čine dobar deo izvoza Srbije i da se prodaju, prema njegovim rečima, od Latinske Amerike do Indonezije, a da ih sada ima u Ukrajini, na Bliskom istoku i severu Afrike.

„Bangladeš je naš tradicionalni kupac od vremena Tita i koristi naše minobacače“, naveo je.

Radić tvrdi da je robu prevozio ukrajinski avion Antonov 12BK kompanije Meridian i dodaje da kada se biraju avioni za transport robe cena je važna, a zbog pandemije virusa korona cene transporta su jako porasle, a situacija se pogoršala nakon rata u Ukrajini.

„Oni generalno prevoze robu, ne samo naoružanje i vojnu opremu, zato što je cena koje se nudi na tržištu niža“, naveo je Radić i dodao da beli tragovi na mestu pada aviona mogu da ukazuju na sadržaj mina koje su bile u avionu – kako vežbovnih, odnosno školskih, tako i osvetljavajućih.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.