Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Advokat Vladimir Gajić: Vučić prekršio Ustav - | K-013 Portal

Advokat Vladimir Gajić: Vučić prekršio Ustav

vucic prekrsio ustav, vladimir gajic, narodna stranka

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke, advokat Vladimir Gajić izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prikazivanjem fotografija osakaćenih tela za koja je osumnjičena kriminalna grupa Veljka Belivuka prekršio Ustav Srbije, jer ne postoji nijedna stvar koju je kao predsednik saopštio, a da je u domenu njegovih nadležnosti.

„Prekršio je i pretpostavku nevinosti svih osumnjičenih u postupku protiv grupe Veljka Belivuka. Jedina osoba koja je po zakonu ovlašćena da eventualno saopštava javnosti saznanja ili dokaze koja u postoje u ovom trenutku je tužilac koji vodi predmet i tužilaštvo“, rekao je Gajić za Newsmax Adria.

Povodom navoda iznetih na konferenciji za novinare u subotu da su „ispitani o prisluškivanju Vučića pali na poligrafu“, Gajić je rekao da se vlast ponaša kao da je poligraf „neko jevanđelje na osnovu kojeg se utvrđuje šta je istina a šta nije“, prenela je Narodna stranka.

„Rukovodilac poligrafa u MUP je rođeni brat šefa kabineta Aleksandra Vučića. Poznato je i inače da se vrše teške zloupotrebe sa poligrafom, jer poligraf nije dokazno sredstvo“, rekao je Gajić. On je naveo da svaki iole bolji poznavalac Zakonika o krivičnom postupku zna da „policija podnosi krivičnu prijavu kada na osnovu svoje istrage zaključi da postoje osnovi sumnje da je neko počinio krivično delo“, a da nema krivične prijave zbog afere „prisluškivanje“ i zbog atentata na predsednika Republike.

(FoNet)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.