Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Aleksandar Caran Narodna stranka Pančevo: Aktivizam sa nivoa Mesnih zajednica, moze da bude pokretačka snaga promena - | K-013 Portal

Aleksandar Caran Narodna stranka Pančevo: Aktivizam sa nivoa Mesnih zajednica, moze da bude pokretačka snaga promena

aleksandar caran, narodna stranka pancevo

Član Gradskog odbora Narodne stranke Pančevo i poverenik Mesnog odbora Centar Aleksandar Caran rekao je za portal K-013 da inicijative za razvoj boljeg društva treba da poteknu na mikro planu svakog od nas.

"Centralna emocija kojom bi se moglo opisati naše društvo trenutno jeste apatija, iz razgovora sa ljudima uviđa se odustvo želje i energije za bilo kakvim angažovanjem. Jasno je da na to utiče mnogo faktora, između ostalog loše stanje u kulturi i obrazovanju kao i nesnalaženje u urušenom sistemu vrednosti u kom se nalazimo. Tabloidizacija medija učinila je ljude nepoverljivim prema većini informacija koje prema njima stižu, a u isto vreme negativno utiče na razvijanje kritičkog mišljenja, što dalje samo produbljuje problem", rekao je Caran.

Caran dodaje da preuzimanje inicijative i odgovornosti u ovom trenutku treba da bude na svim ljudima.

"Moramo da zajedno istupimo iz stanja nezainteresovanosti i da prestanemo da puštamo stvari da prolaze mimo nas kao da nas se ne tiču. Aktivno uključivanje u društveni život i inicijative treba da postanu naša svakodnevica, a najbolji početak za to je već na nivou mesnih zajednica. Konkretno, u naselju Sodara, svojevremeno se nas nekoliko izborilo za rekonstrukciju košarkaškog terena na toplani. Ta borba je urodila plodom jer taj teren je sada mesto okupljanja mladih, takve priče i njima slične treba ponavljati u svakom naselju jer je to upravo ono što gura društvo na mikroplanu", kaže Caran.

Gradski odbor Narodne stranke Pančevo, organizovao je u svakom naselju Mesne odbore, sa ciljem da na nivou čitavog grada pruži mogućnost sugrađanima da im se obrate sa svojim idejama i da budu pokretačka snaga u njihovoj realizaciji.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Najnovije: Na portalu

Big PA Ukus Fest 03 460x600 

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city