Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Aleksić: Cilj Zakona o policiji je sadističko gušenje pobune građana - | K-013 Portal

Aleksić: Cilj Zakona o policiji je sadističko gušenje pobune građana

miroslav aleksic, zakon o policiji

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da je cilj Zakona o policiji da „sadistički uguši pobunu građana koji se bune i tek će se buniti“ i pozvao vlast da povuče taj zakon, jer će ga u suprotnom povući na ulici narod, koga do sada „niko nije pobedio i koga vlast ne može da ponižava i potcenjuje“.

„Ako se trudnice, srčani bolesnici i osobe sa mentalnim smetnjama usude da protestuju, čekaju ih elektrošokovi, mreže sa čeličnim kukama kojima će se loviti demonstranti kao na safariju. To pripremate građanima Srbije“, rekao je Aleksić predstavnicima Vlade Srbije na sednici Skupštine Srbije. 

„Planirate upadanje u kuće i stanove bez sudskog naloga. Sistem za obradu biometrijskih podataka služi da biste saznali gde smo se kretali, s kim smo se sastali i o čemu smo razgovarali, a te snimke možete da date pravnim licima. Kojim pravnim licima, Informeru i Pinku da nas razvlače“, dodao je Aleksić.

Aleksić je istakao da Zakon o policiji predviđa „pomoćnu policiju u koju može svako za koga ministar unutrašnjih poslova proceni da je dostojan“, bez obzira da li je osuđivan.

„Tako možete i ovog vašeg koljača Srđana Lalića da ubacite da sutra bude i on u pomoćnoj policiji. To je vaš Zakon o policiji“, rekao je Aleksić.

Aleksić je naveo da bi pravi naziv Zakon o policiji trebalo da bude „Policija d.o.o.“ ili „Bratislav Gašić d.o.o“.

„Zakon propisuje da MUP može imati sponzore i Gašić, koji je sada ministar unutrašnjih poslova, prenosi pravilo iz BIA, gde je bio direktor, po kojem je BIA imala sponzore, a jedan od njih je bio i prvooptuženi za najveću plantažu marihuane u Evropi i vlasnik ’Jovanjice’ Predrag Koluvija, pa bi sada on trebalo da bude i sponzor MUP-a“, rekao je Aleksić.

„Kakva je to država u kojoj kriminalac finansira MUP i BIA? To je mafijaška država“, dodao je Aleksić.

Aleksić je rekao da je na dnevnom redu parlamenta i izdvajanje dodatnih 900 miliona dinara za Radio-televiziju Srbije (RTS), koja izveštavanju o vlasti posvećuje 95 odsto vremena, a svega pet odsto izveštavanju o opoziciji.

„Svaki građanin daje 300 dinara mesečno za RTS, koji sada traži još para od građana, a ne kaže koliki su mu prihodi od reklama, i ne kaže kako troši novac. Ili pravite kombinacije sa firmom ’Vajerles medija“ i Igorom Žeželjom“, upitao je Aleksić.

Aleksić je upitao kako je RTS izveštavao o Jovanjici, Telekomu, Krušiku i o aferama Ane Brnabić i njenog brata, Bratislava Gašića, Aleksandra Vulina, Siniše Malog, Zvonka Veselinovića, Milana Radoičića…

„Oni pljačkaju narod i državu i uzimaju pare iz budzeta, a RTS traži od naroda još para, jer navodno nije dobio dovoljno. Doći će vreme da pravosuđe radi svoj posao i da neko odgovara“, rekao je Aleksić.

Aleksić je istakao da je Regulatorno telo za elektronske medije (REM) „produžena ruka vlasti“ koje služi za kontrolu medija, a ne radi svoj posao propisan zakonom.

„REM traži 400 miliona dinara, a tamo se niko ništa ne pita, ne pita se Olivera Zekić ništa, nego o svemu odlučuje Aleksandar Vučić, koji je samo pronašao dovoljno besramnu osobu da ne dozvoli da do građana Srbije dođu informacije i da ne dozvoli da slučajno nacionalnu frekvenciju ne dobije televizija Nova S“, rekao je Aleksić, i upitao Vučiža zašto se „boji jedne televizije“.

Aleksić je povodom izbora sudija rekao da se one biraju „usput“, uz 20 ostalih tačaka dnevnog reda.

„Razvalili ste pravosuđe Srbije i mnoge sudije služe samo da bi proganjale opoziciju. Šta radi javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović? Proganja tužioca Milovanovića samo zato što je doveo do prvostepene presude za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića. Stefanović proganja inspektora Slobodana Milenkovića zbog ’Jovanjice’“, rekao je Aleksić.

„Milka Šućur daje prekršajnu presudu protiv mene koju Aleksandar Vučić čita za skupštinskom govornicom. To su sudije, to je sud u Srbiji. Kad neko iz vlasti bude procesuiran, tada ćemo znati da postoji pravosuđe, a do tada nemojte da lažete građane, jer nema države bez pravosuđa“, dodao je Aleksić.

Aleksić je rekao da su zakoni i odluke na dnevnom redu skupštine „nastavak daljeg urušavanja institucija, privatizacije države, represije, pritisaka i manipulacije“.

„To je i nastavak širenja straha i stvaranja mraka u Srbiji“, naveo je Aleksić.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.