Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Aleksić: Legalizuju marihuanu da spasu režim odgovornosti za Jovanjicu - | K-013 Portal

Aleksić: Legalizuju marihuanu da spasu režim odgovornosti za Jovanjicu

miroslav aleksic, narodna stranka, legalizacija marihuane

Potpredsednik Narodne stranke (NS) Miroslav Aleksić izjavio je danas da najava legalizacije marihuane u Srbiji stvara sumnju da je to pokušaj da političari iz vrha vlasti izbegnu odgovornost za njeno uzgajanje na farmi Jovanjica jer se očekuje i nova optužnica koja bi obuhvatila i njih kao nalogodavce.

"Ministar zdravlja Zlatibor Lončar se pozvao na jednu preporuku Ujedinjenih nacija s kraja prošle godine. Ali kada se pogleda period od 2018. do 2020. godine od 175 preporuka iz oblasti zaštite ljudskih prava, a Srbija ih je prihvatila, samo su tri i to delimično ispunjenje", rekao je Aleksić, na konferenciji za novinare.

Kako je naveo, kada se tokom nekog krivičnog postupka menja zakon, prema optuženima se primenjuje blaži pa u tome treba tražiti motiv za ovu dekriminalizaciju marihuane.

On je rekao da godinama neke organizacije traže legalizaciju marihuane u medicinske svrha ali za ovu vlast to nije bila tema, a onda su je se "naprasno" setili kada je kod Beograda otkrivena najveća plantaža marihuane u Evropi.

Takodje, Aleksić je naveo da je predsednik države Aleksandar Vučić izjavio kako je spreman da javno odgovara opoziciji na sva pitanja o Jovanjici pa mu je poručio da je prihvata takav susret uživo u emisiji Radio televizije Srbije.

"Nemojte da bežite niste valjda tolika kukavica kad ste već pozvali na to", rekao je Aleksić.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS