Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Aleksić: Malo smo bliži promeni odluke o bojkotu izbora - | K-013 Portal

Aleksić: Malo smo bliži promeni odluke o bojkotu izbora

miroslav aleksic, narodna stranka, pregovori o izbornim uslovima

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da u dijalogu o izbornim uslovima uz posredovanje evropskih parlamentaraca nije postignut pomak koji je dovoljan za promenu odluke o bojkotu izbora i da je ta stranka predložila nastavak dijaloga.

"Načinjen je pomak, ali mali i nedovoljan i još imamo vremena do 3. oktobra, što je rok za postizanje dogovora o izbornim uslovima koji bi morali da važe najmanje šest meseci pre izbora, koji su najavljeni za 3. april 2022. godine. Nismo mogli da prihvatimo ponuđeni dokument, jer nije sadržao gotovo ništa od onoga na čemu smo insistirali", rekao je Aleksić novinarima posle završetka dvodnevnog dijaloga.

On kaže i da se nakon današnjeg sastanka ne može reći "da smo se dogovorili", jer dogovor, tvrdi, nije postignut dok se ne dogovori sve.

"Danas smo malo bliži promeni odluke o bojkotu izbora, ali smo još daleko od toga da je promenimo, a suština je da se stvore uslovi da bismo mi promenili odluku o bojkotu", dodao je Aleksić.

Aleksić je naveo da je predlog o nastavku dijaloga načelno prihvaćen", s tim što će u narednim danima verovatno biti obavljeni bilateralni razgovori kako bi se došlo "do nečega što je prihvatljivo za opozicione stranke zbog kojih se i održava dijalog", a to su one koje su bojkotovale prethodne "lažne izbore".

"Danas je bilo zanimljivo da su sve stranke vlasti i stranke koje nisu bojkotovale izbore bile oduševljene ovim sporazumom, a stranke koje su bojkotovale nisu mogle da prihvate predložena rešenja", rekao je Aleksić.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.