Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Aleksić (Narodna stranka): Orlić ponizio parlament, štiti kriminal i korupciju - | K-013 Portal

Aleksić (Narodna stranka): Orlić ponizio parlament, štiti kriminal i korupciju

miroslav aleksic, narodna stranka, vladimir orlic, skupstina srbije

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić optužio je danas predsednika Skupštine Srbije Vladimira Orlića da „štiti kriminal, korupciju i pljačku gradjana koju sprovodi Vlada Srbije“.

Aleksić je na sednici skupštine ocenio da je Orlić „ponizio parlament“ i ukinuo Poslovnik o radu skupštine.

„Vlast na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem je ukinula Ustav, to je uradio lično Vučić. Vlada koju vodi Ana Brnabić gazi zakone koje usvaja skupština, a Orlić gazi Poslovnik, jer ne dozvoljava da skupština kontroliše izvršnu vlast nego je na usluzi onima koji razaraju Srbiju zajedno s njim. Nećemo ćutati na pravno nasilje koje sprovodi Orlić“, rekao je Aleksić.

On je naveo da Orlić „redovno zakazuje sednice po hitnom postupku“, kako bi onemogućio poslanike opozicije da podnesu predloge za dopunu dnevnog reda.

„Čega se bojite? Bojite se da govorimo o odgovornosti onih koji su rušili u Savamali i o onome što se dešavalo u slučaju ‘Krušik’ i ko je pljačkao odbrambenu industriju Srbije, bojite se da pričamo kako je opljačkan a onda prodat PKB sa 117.000 hektara koje ste prodali Arapima za 105 miliona evra“, rekao je Aleksić.

Ocenio je da se vladajuća većina „boji da gradjani čuju kako je opljačkan Telekom, koji je novcem gradjana Srbije platio 600 miliona evra za prenose Premijer lige, a 500 miliona za koruptivne transakcije kupovine malih kablovskih operatora“.

„Bojite se da govorimo kako država i pravosudje štite Predraga Koluviju, optuženog za najveću plantažu marihuane u Evropi. Svi ga štite na čeku sa Vladimirom Djukanovićem, koji je predsednik Odbora za pravosudje i Koluvijin advokat. Bojite se da gradjani čuju kako su privatizovani mediji i šta su interesi gradjana na Kosovu i Metohiji, ali zato Orliću nije problem da državna starleta Jovana Jeremić snima spot u skupštinskoj sali, dok u skupštinu ne mogu da udju majke iz Pećinaca i rudari“, rekao je Aleksić.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.