Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Aleksić: Policija je servis SNS-a, sami ćemo se braniti i izboriti za slobodu - | K-013 Portal
miroslav aleksic, narodna stranka

Aleksić: Policija je servis SNS-a, sami ćemo se braniti i izboriti za sloboduPotpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da su policija i tužilaštvo „servis Srpske napredne stranke i režima Aleksandra Vučića“, i da su to dokazali time što nije uhapšen nijedan od huligana koji su sa čekićima i motkama tukli ljude na protestu u subotu, pa će zato „gradjani morati sami da se brane i izbore za slobodu“, saopšteno je iz Narodne stranke.

„Podneli smo i krivične prijave, ali kako to da policija reaguje samo prema opoziciji, a ne i prema onima koji su čekićima i motkama napali gradjane, iako su njihova imena poznata? Kako je moguće da nije uhapšen nijedan od batinaša koje je režim poslao, a uhapšeni su gradjani koji su protestovali“, rekao je Aleksić za televiziju Nova S.

Aleksić je istakao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić „opasnom izjavom da je bager mogao da ide gde hoće“, iako su na putu bili okupljeni gradjani, huška gradjane na sukobe.

„Vučićeva retorika produbljuje mržnju, podstiče na sukobe i gura Srbiju u gradjanski rat. Režim je u prethodnih 48 sati pokazao pravo lice i na šta je sve spreman. Gradjani su protestovali zbog neustavnih zakona o referendumu i eksproprijaciji, a režim je poslao na njih bagere i batinaše da ih tuku čekićima i motkama, dok policije nije bilo“, rekao je Aleksić.

Potpredsednik Narodne stranke je rekao da su gradjani ustali protiv „kriminalne namere vlasti“ da kompaniji Rio Tinto omogući otvaranje rudnika litijuma, raskopa Srbiju i „pretvori je u rudarsko okno“ koje će otrovati zemlju, vodu i vazduh.

„Niko još nije rekao kakvu će korist imati Srbija od rudnika litijuma. Planiraju da Nemcima daju litijum da prave baterije za automobile, a da Srbija bude zatrovana. Zašto se u Srbiji ne bi pravile baterije, a da se litijum iskopava u Nemačkoj, gde ga ima više nego u Srbiji? Rio Tinto neće proći i to je pitanje opstanka države. Niko u Evropi ne kopa litijum, a Rio Tinto je svuda u svetu iza sebe ostavio pustoš, gradjanske ratove i zatrovanu zemlju i reke“, rekao je Aleksić.

Aleksić je dodao da je vlast u Srbiji ucenjena i da zato „krčmi zemlju i nacionalne interese“.

„Narodna stranka je sa gradjanima gde god je potrebno da se brani životna sredina i mi smo apsolutno protiv Rio Tinta“, naveo je Aleksić.

Aleksić je istakao da vlast, kao što „ispod žita dovodi Rio Tinto“, planira da na isti način reši i pitanje Kosova i Metohije.

„Srbija je 11. juna glasala da Albanija postane članica Saveta bezbednosti UN i time joj omogućila da sa te pozicije lobira za članstvo samoproglašenog Kosova u organizacijama Unesko i Interpol. Premijer Albanije Edi Rama je pre tri dana rekao da bi glasao za ujedinjenje Albanije i Kosova. Imamo, dakle, veliku Albaniju pred vratima, a vlast u Srbiji istovremeno podržava Albaniju da bude članica Saveta bezbednosti“, rekao je Aleksić.

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.