Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Aleksić: Prijava protiv policije zbog maltretiranja pred detetom - | K-013 Portal

Aleksić: Prijava protiv policije zbog maltretiranja pred detetom

aleksic, miroslav aleksic, narodna stranka

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić najavio je krivičnu prijavu protiv policije nakon što je danas u Trsteniku pred petogodišnjim sinom bio podvrgnut, kako je naveo, "policijskom maltretiranju u režiji vlasti".

Kako je saopšteno, Aleksić je rekao da je nakon zaustavljanja automobila u kojem je bio sa sinom "iživljavanje policije trajalo sat vremena" i da su mu napisane tri prekršajne prijave.

On je dodao da je policajac Nebojša Simić odbio da mu preda dva zapisnika.

"Simić je neprekidno bio na telefonskoj vezi sa nekim ko mu je očigledno davao naredjenja da me bez povoda zadržava preko svake mere, ne obazirući se na to što je moj sin bio vidno uznemiren jer je dete od pet godina pomislilo da mu hapse oca", rekao je Aleksić.

Prema njegovim rečima, on je odmah po zaustavljanju Simiću rekao da će platiti kaznu zbog nevezivanja sigurnosnog pojasa.

"Njemu to nije bilo dovoljno, nego sam podvrgnut alko-testu koji je pokazao da nisam imao alkohola u krvi. Policajac, očigledno razočaran negativnim rezultatom alko-testa, rekao mi je da su potrebne nekakve dodatne provere, iako me dobro poznaje jer sam bio predsednik opštine Trstenik. Dok je čekao rezultate navode dodatne provere, ponovo je telefonirao kako bi dobio instrukcije", rekao je Aleksić.

Aleksić je naveo da je posle 45 minuta zadržavanja izašao iz svog automobila i dodao da je policajac to "iskoristio da mu napiše prijavu zbog nedozvoljenog napuštanja vozila".

"Izašao sam da ga zamolim da se postupak ubrza jer mi je dete bilo uznemireno, ali se policajac nije obazirao na moju molbu, iako nije bilo nikakvog razloga za dalje zadržavanje. Morao sam da čekam ukupno sat vremena dok se sve nije završilo", rekao je Aleksić.

Aleksić je dodao da su samo pola sata kasnije u tabloidima pod kontrolom vlasti osvanuli naslovi o tom dogadjaju.

"To potvrdjuje da je reč o sinhronizovanoj akciji režima. Kako tabloidi znaju da me je u Trsteniku kontrolisala policija, osim ako im po nalogu vlasti to neko iz policije nije javio", ocenio je Aleksić.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS