Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Aleksić: Pustiti Sinišu Malog da čuva budzet je kao pustiti kozu da čuva kupus - | K-013 Portal

Aleksić: Pustiti Sinišu Malog da čuva budzet je kao pustiti kozu da čuva kupus

miroslav aleksic, narodna stranka, sinisa mali, narodna skupstina

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić predložio je danas u Skupštini Srbije da se ograniči mogućnost odlučivanja ministru finansija Siniši Malom da po svojoj volji sankcioniše one koji su zloupotrebili novac iz budzeta.

Svako ko je prekršio zakon mora biti kažnjen, jer ako damo Siniši Malom da on o tome odlučuje, to bi bilo kao da pustimo kozu da čuva kupus. Siniša Mali je poznat po tome da voli stanove, skupe automobile, jahte, apartmane i da je umešan u najveći broj afera od svih ministara u svim vladama SNS-a“, rekao je Aleksić na sednici parlamenta na kojoj se raspravlja o amandmanima na budzet za 2023. godinu.

„Da je sreće, Siniša Mali ne bi ni mogao da bude ministar, a vi ste mu dali ni manje ni više nego da raspolaže sa dve trećine budzeta koji pune svi građani Srbije“, dodao je Aleksić.

Aleksić je istakao da bi ministarka pravde Maja Popović, kada pominje pljačkaške privatizacije, trebalo da se obrati Siniši Malom, koji je bio direktor Centra za aukcije u privatizacijama.

„Danas je Siniša Mali podigao letvicu svojih afera kada je poslanicima opozicije rekao da su plaćeni da rade protiv interesa svoje zemlje. Ako to nije vređanje dostojanstva skupštine i vređanje poslanika, onda ne znam šta jeste. Mali nema pravo da vređa poslanike“, rekao je Aleksić.

Aleksić je pozvao vladajuću većinu da podrži osnivanje anketnog odbora za utvrđivanje stanja u Vojsci Srbije.

Poslanik Narodne stranke rekao je da vlast tvrdi da će iz budzeta biti izdvojeno milijardu evra za EPS zbog depresirane cene struje, pa EPS beleži gubitke, ali da to nije tačno, jer su gubici uzrokovani lošom organizacijom i jer je tim preduzećem godinama upravljao vlasnik pečenjare Milorad Grčić.

„Firma ’Elektroizgradnja Bajina Bašta’, čiji je neformalni vlasnik Zvonko Veselinović, prodaje betonske stubove EPS-u za 300 evra, a te iste stubove prodaje Elektrodistribuciji Crne Gore za 150 evra. Takvom korupcijom se gubi novac. EPS plaća 15 miliona evra za privatno obezbeđenje, a sa firmom ’Montop’ Marka Bosanca Bosketa sklopljen je ugovor od 100 miliona evra za očitavanje brojila. Zato su nastali gubici“, rekao je Novaković.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS