Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Aleksić: Vučić sam doveo Srbiju na korak do kapitulacije, nema podele odgovornosti - | K-013 Portal

Aleksić: Vučić sam doveo Srbiju na korak do kapitulacije, nema podele odgovornosti

miroslav aleksic, narodna stranka

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić podneo je danas predsedniku Skupštine Srbije Vladimiru Orliću zahtev za hitno sazivanje sednice parlamenta na kojoj bi predsednik Srbije Aleksandar Vučić obavestio javnost i poslanike o sadržaju predloga sporazuma za Kosovo i Metohiju.

„Mi nećemo kod Vučića na kanabe i na tajne sastanke, nego tražimo da se o rešavanju najvažnijeg državnog i nacionalnog pitanja otvoreno razgovara u skupštini i da poslanici i javnost budu upoznati sa ponudom koja je na pregovaračkom stolu“, rekao je Aleksić.

Aleksić je naveo da će, ako kao šef poslaničke grupe dobije poziv za konsultacije sa Vučićem o Kosovu i Metohiji, o odlasku na taj sastanak odlučivati Predsedništvo Narodne stranke.

„Moj lični stav je da ne bi trebalo ići na taj sastanak, jer zahtevamo da se kao narodni poslanici na sednici parlamenta upoznamo sa sadržajem predloga petorke zato što smo mi predstavnici naroda i predsednik i Vlada Srbije moraju da o tome obaveste parlamentarne stranke pred očima javnosti“, rekao je Aleksić.

Aleksić je istakao da Vučić nije zvao opoziciju na konsultacije kada je Albancima na Kosovu i Metohiji predavao elektroenergetski sistem Srbije, međunarodni telefonski pozivni broj, policiju, pravosuđe, registarske tablice „i sve ostalo u prethodnih 10 godina“.

„Sve odluke je suvereno donosio sam, pravio se kao da je on najpametniji, i čitavih deset godina mu nije palo na pamet da pita skupštinu o tome i nije hteo nikoga da sluša, nego je proglašavao izmišljene pobede od 5:0, vređao opoziciju i pokretao kampanje u kojima smo nazivani izdajnicima i stranim plaćenicima“, rekao je Aleksić.

Aleksić je naveo da je „na Vučiću jedina i najveća odgovornost“ za sve što se desilo u dijalogu sa Prištinom i da zbog toga „nema podele odgovornosti“.

„Kada je Srbiju doveo na korak od kapitulacije, Vučić bi da deli odgovornost sa drugima koji nisu imali nikakvog uticaja na ono što je radio od potpisivanja Briselskog sporazuma do danas“, rekao je Aleksić.

Aleksić je dodao da su 1999. godine Kumanovskim sporazumom nadležnosti države Srbije na Kosovu i Metohiji predali isti oni koji su i danas na vlasti, a da su isti ti ljudi potpisivanjem Briselskog sporazuma „zakucali razvlašćivanje Srbije i na severu“.

„Jedino ko je danas ucenjen od međunarodne zajednice je Vučić lično. On je ucenjen svojim vezama sa organizovanim kriminalom i učešćem u kriminalnim i korupcionaškim aferama, ubistvom Olivera Ivanovića, kao i zato što je odgovoran za ubijanje demokratije i vladavine prava i za razaranje institucija“, rekao je Aleksić.

Aleksić je naveo da „nije u opasnosti Srbija, nego Vučić“, i da svaki dan njegovog opstanka na vlasti će proizvodi veliku štetu za narod i državne i nacionalne interese.

„U prethodnim danima gledali smo još jednu njegovu predstavu o Kosovu i Metohiji kojom je pokušao da ubedi građane kako bi trebalo da se odreknu Kosova samo da bi se on spasio. Poruka koju šalju njegovi partijski jurišnici znači da ’nije važno što će otići Kosovo i Metohija, nego je važno samo da spasimo Vučića’“, zaključio je Aleksić.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.