Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Bakić: Vučić je pobedom pojačao sopstveni legitimitet, brzo je pružio ruku Đilasu - | K-013 Portal

Bakić: Vučić je pobedom pojačao sopstveni legitimitet, brzo je pružio ruku Đilasu

jovo bakic

Sociolog Jovo Bakić ocenio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izbornom pobedom pojačao sopstveni legitimitet, navodeći da o njemu misli sve najgore ali da je napravio veliki uspeh time što je dobio 2,1 milion glasova, odnosno oko 100.000 više nego na prethodnim izborima.

„Džaba sada mojim raznim istomišljenicima zbrajanje procenata i mandata, sadašnjih i prošlih, jer Srpska napredna stranka (SNS) ne igra nikakvu političku ulogu. Kao i u svakom autoritarnom režimu, za sve se pita jedan čovek, pa onda njegov najuži krug saradnika, od kojih su neki i mafijaši. Ostali su samo dobro plaćeni dekor“, rekao je Bakić za novi broj nedeljnika NIN.

On je ocenio da je Vučić za kratko vreme poslao nekoliko poruka, „prva je Ivici Dačiću da se na zavarava da ga podrška na predsedničkim izborima na nešto obavezuje“.

„Zato je obraćanje iz štaba Socijalističke partije Srbije (SPS) ličilo na parastos, a ne na nastup stranke koja je napravila najbolji rezultat u poslednjih deset godina, otkako je u vlasti sa SNS“, naveo je Bakić.

Prema njegovim rečima, „Vučić je dalje rekao da je neodgovorno osvajati glasove na račun putinofilije, u čemu se mogao prepoznati Dačić, ali i krajnja desnica, zbog koje je tobože izuzetno zabrinut, iako ju je sam stvorio“.

„Poručio je i jednim i drugima: ako Rusiji uvedem sankcije i okrenem se ka Zapadu, nećete dobro proći. U slučaju pojedinaca u SPS-u, to može da znači i zatvor“, naveo je Bakić.

Kako je dodao, „treća poruka bila je pružanje ruke (Draganu) Djilasu: eto, dok se nas dvojca gložimo, drugi nas napadaju i profitiraju“.

„S obzirom na etičke i druge kvalitete Dragana Djilasa i pojedinih oko njega, verujem u moguću koaliciju velikih suparnika. Možda ne sad, ali kad promene u medjunarodnim odnosima to dozvole i zatraže“, rekao je Bakić.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.