Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Brnabićka: Neće biti ispunjeni zahtevi bivšeg režima da uređuju RTS i kontrolišu javna preduzeća - | K-013 Portal

Brnabićka: Neće biti ispunjeni zahtevi bivšeg režima da uređuju RTS i kontrolišu javna preduzeća

ana brnabic

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da potpuno razume stranke koje sebe nazivaju slobodarskim i odbijaju dijalog u prisustvu evropskih posrednika, dok je pripadnike stranaka bivšeg režima ponovo nazvala lopovima i rekla da im zahtevi neće biti ispunjeni.

Brnabić je na TV Prva oštro kritikovala platformu koju je iznela proevropska opozicija i navela da se oni "vraćaju sebi" u želji da ponovo uredjuju medije i "stave šapu" na javna preduzeća.

"Videli smo da platforme govore o tome šta je njima važno. Prvo, videli smo zahtev da uredjuju RTS, vraćaju se sebi, mi se nismo mešali u uredjivanje programa RTS-a, a drugo traže 'poverenike za javna preduzeća' da ponovo preuzmu kontrolu nad njima i to neće biti dozvoljeno. Nećemo mi ekonomski da trpimo jer lopovi iz bivšeg režima žele da preuzmu ponovo javna preduzeća", izjavila je Brnabić.

Na pitanje novinarke da li je "lopovi" ipak prejak izraz, Brnabić je rekla da nije jer kako se izrazila "znamo šta su radili".

Ona je potvrdila da će biti dve platforme za medjustranački dijalog jer neke stranke koje se izjašnjavaju kao "slobodarske" misle da neprimereno učešće stranog posrednika i da ona to "apsolutno razume".

"Ima onih koji tražili i prošli put posredovanje EP pa su napustili taj dijalog. Svakako izborni uslovi su mnogo bolji nego kad su oni bili vlast i imate neuporedivo veću slobodu medija", rekla je Brnabić i dodala da u vreme bivšeg režima "nikom nije bilo dozvoljeno da da prostor opoziciji".

Ona je istakla da o drugim predlozima opozicije kao premijerka ne može da govori, ali da će Vlada ispuniti neke preporuke OEBS-a i ODIR-a, ali i ocenila da neki njihovi zahtevi "nemaju smisla".

Kada je reč o borbi protiv kriminala, premijerka je obećala da će ona biti završena do kraja.

"Ovo je bio jak udarac mafiji, ali bio je prvi. Ići ćemo dalje, svaki dan imamo sve više dokaza i ići ćemo do kraja. Naš fokus je sada nakon što smo priveli ove zveri da otkrijemo sve ljude koji su primali platu i budžeta i trebalo da rade za gradjane a radili su za mafiju i organizovani kriminal", rekla je Brnabić.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.