Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Brnabićka o evrointegracijama: Mnogo smo radili na slobodi medija - | K-013 Portal

Brnabićka o evrointegracijama: Mnogo smo radili na slobodi medija

ana brnabic, evrointegracije srbije, sloboda medija u srbiji

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da evrointegracije ostaju strateški spoljnopolitički prioritet njene vlade, ali da će dalji napredak Srbije na tom putu zavisiti od članica EU. Brnabić je istakla da je vlada Srbije "mnogo radila na slobodi medija", što je jedna od oblasti zbog koje se Srbiji upućuju kritike sa Zapada.

"Mi smo spremni, nastavljamo da radimo, a kako će to sve dalje da teče zaista u najvećoj mogućoj meri zavisi od država članica EU. Uz regionalnu stabilnost, to nam je ključni spoljnopolitički prioritet", rekla je Brnabić u Skupštini Srbije, odgovarajući na poslanička pitanja.

Brnabić je kazala da joj se "čini da je apetit EU za proširenje nešto manji zbog pandemije i dodala da Unija "ima svoje probleme i druge prioritete u borbi protiv koronavirusa".

Ona je rekla da je vlada Srbije "mnogo radila na slobodi medija", što je jedna od oblasti zbog koje se Srbiji upućuju kritike sa Zapada.

"Mnogo smo radili na slobodi medija. Usvojili smo Akcioni plan za Medijsku strategiju, formirali radne grupe za implementaciju tog Akcionog plana i Medijske strategije, formirali smo i Radnu grupu za bezbednost i zaštitu novinara. Jednom mesečno imamo sastanke sa tom Radnom grupom", navela je Brnabić.

Dodala je da je Vlada otvorila telefonsku liniju za prijavljivanje napada, pretnji i uvreda novinarima i da u saradnji sa OEBS-om radi na analizi Krivičnog zakonika radi uvođenja kategorije "napad na novinara".

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.