Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Bulatović: Poljoprivrednici opljačkani zahvaljujući lošim merama države - | K-013 Portal

Bulatović: Poljoprivrednici opljačkani zahvaljujući lošim merama države

bulatovic, ssp, poljoprivrednici

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dejan Bulatović upozorio je na današnjoj konferenciji za medije, održanoj ispred zgrade Ministarstva poljoprivrede, da su poljoprivredni proizvođači opljkačkani zahvaljujući lošim merama države.

On je naveo da su subvencije po hektaru u Srbiji 35 evra, a u Evropskoj uniji 255 evra, gorivo za poljoprivredu je bez akciza u Hrvatskoj, a u Srbiji nema subvencionisanog goriva, kao i da je EU zbog korone donela odluku da pomogne poljoprivredna gazdinstva od 7.000 do 50.000 evra, a naša država nema jednokratnu pomoć.

Komentarišući najavu ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića da će izvoz poljoprivrednih proizvoda dostići milijardu evra, Bulatović je pitao gde je taj novac, kako i gde se vraća u poljoprivredu u stočarstvo, u ratarstvo, voćarstvo.

Ako dobijaju tolike pare gde ih usmeravaju. U besmislene projekte poput izgradnje stadiona i nepotrebnih renoviranja trgova. Sa druge strane, plašim se da idu u džepove onih koji su na vlasti, ili su bliski vlastima, a nažalost poljoprivrednici od toga nemaju ama baš ništa, naglasio je Bulatović., navodi se u saopštenju SSP

(FoNet)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.