Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Čedomir Jovanović opet o "advokatima mafije" - | K-013 Portal

Čedomir Jovanović opet o "advokatima mafije"

pancevo, beograd, novi sad, vesti, cedomir jovanovic

Predsednik Liberlalno demokratske stranke Čedomir Jovanović ponovo je danas određene advokate nazvao saradnicima mafije, ovoga puta reagujući na izjavu Gorana Petronijevića, koji je pre dva dana pretučen u centru Beograda zajedno sa penzionisanim sudijom Novicom Pekovićem.

“Šta nije jasno Goranu Petronijeviću, advokatu mafije, koji kao kukavica svoju kafansku tuču dovodi u vezu sa onim što danima govorim? To može samo čovek bez srama, koji je celu svoju karijeru gradio na tuđoj patnji. Da li treba da ponovim Zori Dobričanin da nije advokat već saradnik mafije, koja ne brani slučajno sav šljam u ovoj zemlji - od Radeta Markovića, preko ubica Ćuruvije do Jutke i sličnih nakaza u ovom društvu?", naveo je pored ostalog Jovanović u pisanoj izjavi.

Petronijević je za jedan portal izjavio da nije ispratio šta je Jovanović govorio o njemu, ali da bi bilo pošteno, da ako ima nešto sa napadom na njega, ode i kaže u policiji.

“Da li je Čeda Jovanović ili neko drugi, ja ne mogu o tome da govorim, niti znam. Ali znate kako, u Vranju postoji jedna izreka koja je simptomatična, a ona kaže "koj si ima čavku - taj si vika iš", odnosno "koga svrbi, on se češe", rekao je advokat.

Jovanović u svojoj današnjoj izjavi kaže da je saradnja zločinačkog udruženja i tabloida koji su njegov deo, aktivirana poslednjih dana, s tim što je sada, tvrdi Jovanović, pojačana članovima Advokatske komore koji se predstavljaju kao advokati, samo zato da se u policiji ne bi vodili kao saučesnici mafije.

"Ti i takvi su pomislili da meni sude. Kriminalci, čiji je jedan deo klana u Zabeli, a drugi u kič-vili na Dedinju, novinari u civilu koji brukaju profesiju, huliganske grupe i preživeli ostaci najmračnijeg perioda u istoriji Srbije izašli su iz svojih jazbina u kojima provode vreme, uvek spremni da svoja nedela ponove ukoliko im se ukaže šansa", tvrdi Jovanović.

Ovoj grupi u javnosti su se pridružili njihovi saveznici iz Advokatske komore, koji zloupotrebljavaju svoj poziv i stavljaju se na stranu mafije, neretko i sami spremni da učestvuju u nedelima, dodao je on.

Jovanović im je poručio da "mu ne mogu ništa", kao i ni ljudima sa kojima radi.

"Ne mogu pobediti istinu, ne mogu pobeći od sopstvene odgovornosti. Uvek ću ih izvlačiti na svetlost dana i pokazivati Srbiji ko su članovi zločinačkog udruženja, ne pitajući za cenu svega toga", navodi Jovanović.

Dodaje da "dok njih pokreće zlo", njega hrabri i motiviše podrška iz zemlje i regiona koja mi je stigla od javnih ličnosti, brojnih narodnih poslanika i, na prvom mestu, građana, običnih ljudi koji su, uz sve svoje probleme, imali i volje i snage da mi poruče da su u ovoj borbi uz njega i sve nas.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.