Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website CESID: Uočeno porodično i javno glasanje - | K-013 Portal
referendum, glasanje, porodicmo glasane, javno glasanje, nepravilnosti na izbornim mestima

CESID: Uočeno porodično i javno glasanje


Glasanje na referendumu o ustavnim promenama protiče mirno, bez krupnih incidenata, a ponavljaju se prethodno uočene nepravilnosti, saopštio je Centar za slobodne izbore i demokratiju (CESID).

Kako navode, radi se o nepravilnostima poput proceduralnih grešaka u radu glasačkih odbora i loše organizacije glasačkih mesta, kao i o nepoštovanju mera zaštite od kovida.

Posmatrači CESID su obišli 180 glasačkih mesta tokom prva tri sata glasanja.

Na više mesta, kako su saopštili, uočili su porodično i javno glasanje na više glasačkih mesta, kao i upotrebu mobilnih telefona za snimanje ili slikanje procesa glasanja.

"Uočeno je i ugrožavanje tajnosti glasanja na biračkom mestu 50 u Smederevu, gde paravani za glasanje nisu adekvatno postavljeni, dok je vođenje paralelne evidencije glasača uočeno na glasačkom mestu broj 17 u Zrenjaninu", ističu u saopštenju.

Posmatrači CESID su na 180 glasačkih mesta koja su obišli uočili da se na 41 odsto mesta ne poštuje razmak između članova glasačkog odbora i birača, da 18 odsto članova glasačkog odbora ne nosi maske, kao i devet odsto birača.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

loading...