Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dačić: Nisam dobio predlog teksta sporazuma grupe opozicionih stranaka - | K-013 Portal

Dačić: Nisam dobio predlog teksta sporazuma grupe opozicionih stranaka

ivica dacic, pregovori o izbornim uslovima

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da on, kao ni predstavnici vlasti u dijalogu sa opozicijom uz posredovanje evroparlamentaraca o poboljšanju izbornih uslova, nisu dobili predlog teksta sporazuma koji je napisala grupa proevropskih opozicionih stranaka.

Dačić je za list Danas izjavio da mu do sada ni posrednici iz Evropskog parlamenta, ali ni opozicija koja je taj sporazum poslala, nisu dostavili dokument koji je jutros objavljen u pojedinim medijima.

Više opozicionih stranaka i pokreta usaglasili su konačni Sporazum učesnika Medjustranačkog dijaloga i uputili ga danas predstavnicima Evropskog parlamenta uz očekivanje da "zauzmu jasan stav" o njihovim predlozima i istaknu da li tekst smatraju pogodnim načinom za rešavanje problema koje su naveli u Nacrtu radnog dokumenta.

"Na osnovu vašeg stava mi ćemo odlučiti o daljim koracima u vezi sa drugom rundom Medjustranačkog dijaloga i vaš dolazak 17. septembra", istakli su u dopisu predstavnicima EP potpisnici: Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka, Pokret slobodnih gradjana, Ne davimo Beograd, Zajedno za Srbiju i Pokret za preokret.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS