Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dačić: Sukob Azerbejdžana i Jermenije kao upozorenje - | K-013 Portal

Dačić: Sukob Azerbejdžana i Jermenije kao upozorenje

Ivica Dačić, Dačić, Azerbejdzan, Jermenija

Ministar inostranih poslova i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da oružani sukob Azerbejdžana i Jermenije može da posluži u našem regionu kao upozorenje koliko je malo vremena potrebno da se ponovo raspali neki ratni sukob.

Konflikt Azerbejdžana i Jermenije dosta dugo traje, radi se o delu Nagorno Karabaha koji je pripao Azerbejdžanu, a u kojem žive Jermeni, objasnio je Dačić.

Prema njegovim rečima, i pre i posle događanja u ŠSR, tu je dolazilo do incidenata, to je tinjajući sukob i formirana je Minska grupa kako bi to rešavali, ali ništa nisu učinili.

Išao sam u Azerbejdžan i Jermeniju kao predsedavajući OEBS, podsetio je Dačić i istakao da je Srbija prijatelj sa obe zemlje i u interesu joj je da se zaustave sukobi.

Turska je zainteresovana za taj sukob, jer oni Azerbejdžan smatraju svojom zonom interesa. Rusija se tu držu neutralno, ali je Azerbejdžan optužio Moskvu da je na strani Jermena, naglasio je Dačić.

Imamo ambasadu u Azerbejdžanu, a trebalo je da otvorimo i u Jermeniji, pa se to odužilo, ali imamo diplomatu u Jerevanu koji sada obavlja diplomatske dužnosti, naveo je on.

Ambasada Azerbejdžana u Srbiji danas je zatražila da se Srbija u konfliktu te zemlje i Jermenije svrsta na njihovu stranu, u skladu sa politikom staretškom partnerstva Azerbejdžana i Srbije i politike zvaničnog Bakua po pitanju Kosova.

(Fonet)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Najnovije: Na portalu

BIG PA Zaplesimo Zajedno 460x600

viber slika 2024 04 10 17 36 01 321

 grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city