Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Demokratska omladina: Vlast zanemaruje mlade i kupuje glasove penzionera - | K-013 Portal

Demokratska omladina: Vlast zanemaruje mlade i kupuje glasove penzionera

demokratska omladina, kupovina glasova

Demokratska omladina Beograda ocenila je kao "pokušaj kupovine glasova penzionera" i zanemarivanje mladih kampanju vlasti usmerenu isključivo na penzionere kojima je obećana isplata po 20.000 dinara, i dodala da je nezainteresovanost gradske uprave Beograda za probleme mladih dodatni motiv mladima da napuste Srbiju.

U saopštenju se navodi da za osam meseci nijedan poziv za zapošljavanje mladih nije išao preko Kancelarije za mlade, iako je "upravo nezaposlenost najveći problem mladih", dok se u isto vreme vlast trudi da "kupi" glasove penzionera.

Kako je navedeno za Кancelariju za mlade u Beogradu ove godine je opredeljeno blizu 55 miliona dinara, dok je u isto vreme bilo samo dva poziva sa volontiranje na dvema manifestacijama i jedan poziv za praksu mladih sa invaliditetom.

"Znaju (zamenik gradonačelnika Gorana) Vesić i (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić da mladi žele promene i zato svoju kampanju isključivo usmeravaju na penzionere, kojima je obećano po 20.000 dinara, bez ikakvih kriterijuma", navodi se u saopštenju.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.