Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Đilas: Bolji život za šest meseci od preuzimanja vlasti - | K-013 Portal

Đilas: Bolji život za šest meseci od preuzimanja vlasti

Đilas: Bolji život za šest meseci od preuzimanja vlasti

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas predstavio je danas program "Srbija 2020" koji, kako je rekao na pres konferenciji, podrazumeva bolji život za građane šest meseci po njegovom dolasku na vlast, a na konstataciju da program izgleda kao predizborni, ponovio je da njegova stranka neće izaći na redovne prolećne izbore.

Đilas je rekao da je za sprovođenje programa, koji, ističe, podrazumeva i veće plate za zaposlene u javnom sektoru, potrebno šest meseci, a da je "na građanima da odluče kada će se to desiti".

"Moguće je ove godine, ako danas počne ono što smo tražili od medija, da prestanu pritisci na birače, a mi bismo za devet meseci mogli da imamo izbore na kojima ova vlast ne može da pobedi", tvrdi Đilas.

Na pitanje da li za takav program nije bilo sluha u Demokratskoj stranci dok je bila na vlasti, Đilas je odgovorio da je očigledno da nije, a kaže da neke stvari u Beogradu on sproveo.

"Neke stvari su se sprovodile, ali mali deo. Za neke druge očigledno nije bilo snage. Nemojte meni to zamerati, pošto sam ja bio na gradskom nivou, a, ako baš morate, stavite i to meni (na teret)", kazao je Đilas.

Da je pola sata njegovog programa slušalo milion ljudi, kao za Novu godinu predsednika SNS Aleksandra Vučića, možda bi, smatra Đilas, neko i želeo da proveri da li taj program može da se sprovede.

On kaže da u ovom trenutku za SNS i SPS glasa 1,8 miliona ljudi, po istraživanju, kako ističe, 'njihove' agencije Ipsos, ali, navodi, treba "skloniti" 300. 000 "zbog pritiska", a kada bi bilo slobodnih medija bilo bi ih, tvrdi, još 300. 000 manje.

Inače, u programu "!Srbija 2020" stoji, između ostalog, da bi početna plata lekara bila 1. 000 evra, nastavnika 700 evra, vaspitačica 700 evra, medicinskih sestara i tehničara 600 evra.

Dobar deo novca iz budžeta bio bi preusmeren sa nepotrebnih projekata, kao što su auto-putevi od Kruševca do Čačka, Niš-Merdare-Priština

Đilas predlaže i specijalnog tužioca za borbu protiv korupcije, zakon o poreklu imovine, te dodao da sve procedure, takse, kamate i provizije sve banke naplaćuju u visini u kojoj to naplaćuju banke u EU.

(Tanjug, foto: Tanjug / Zoran Žestić)

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.