Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Đilas i Aleksić: Brutalna represija režima, uhapsiti sve koji su tukli aktiviste - | K-013 Portal

Đilas i Aleksić: Brutalna represija režima, uhapsiti sve koji su tukli aktiviste

dragan djilas, miroslav aleksic, blokade puteva, protest

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas i potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić ocenili su da je na subotnjim protestima došlo do brutalne represije režima nad građanima i zatražili da svi koji su tukli aktiviste budu uhapšeni.

Lider SSP je rekao da je „brutalna represija vlasti, kojim je reagovano na mirni protest građana širom Srbije, nešto što oslikava režim Aleksandra Vučića“, dok je Aleksić pokazao fotografije sa dešavanja u Šapcu i pročitao imena onih koji su, kako je rekao, napadali i tukli građane.

„Svako ima pravo da iskazuje protest i da blokira saobraćaj na određeno vreme kao što su to i organizatori sami rekli i niko nema pravo da zbog toga te ljude maltretira, a kamoli prebija“, rekao je Đilas.

Prema njegovim rečima, u Zrenjaninu je članica SSP Sonja Pernat, majka troje dece, uhapšena i stavljene su joj lisice na ruke kao da je serijski ubica, a ne osoba koja je mirno protestovala.

„Videli smo jednog od komandira policije kako (u Beogradu) odguruje građane i baca ženu preko ograde“, naveo je on.

Đilas je istakao i da „lažu svi koji su juče govorili da je to u skladu sa pravilima postupanja policije“ i naglasio da „na taj način policija ne sme da postupa“.

On je takvo postupanje policije uporedio sa ponašenjem izbacivača sa beogradskih splavova i ukazao da je bilo najstrašnije ono što se događalo u Šapcu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.