Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Đilas: Izbore bojkotuju svi u i u svim opštinama - | K-013 Portal

Đilas: Izbore bojkotuju svi u i u svim opštinama

Đilas: Izbore bojkotuju svi u i u svim opštinama

Savez za Srbiju bojkotovaće predstojeće izbore na svim nivoima, ponovio je danas jedan od lidera tog saveza i predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, odgovarajući na pitanje novinara da li se bojkot odnosi i na beogradsku opštinu Stari grad, Šabac i Paraćin.

Đilas je kazao da je više puta rekao da Savez, pa i njegove članice, bojkotuju sve izbore, uključujući i lokalne, i da se taj stav neće menjati.

Upitan da li Nebojša Zelenović, u slučaju da ipak učestvuje na izborima, to radi mimo odluke Saveza za Srbiju, Đilas je kazao da kako god pitanje da se postavi odgovor je da će sve članice i svi pojedinci bojkotovati sve izbore.

On je rekao da kampanja bojkota podrazumeva da opozicija dođe do što više ljudi u Srbiji kako bi im objasnila zbog čega su u bojkotu, kako će izgledati borba posle "lažnih izbora", i da je cilj bojkota da se dođe do fer izbora za koje će svi moći da predstave svoje programe.

On je ponovio i neke tačke svog programa, uključujući obećanje da se već za šest meseci može živeti, jer se sada, kaže, novac troši na pogrešne i nepotrebne stvari.

Uporedio je plate državnih sekretara sa, kaže, dva tri puta manjim platama lekara, medicinskih sestara, vaspitačica.

Naveo je iznose plata državni sekretara u MUP-u, Biljane Popović Ivković i Milosava Miličkovića, izvršnih direktorki Skijališta i Telekoma...koje prelaze 150 i 200 hiljada dinara, te uporedio sa platama jedne medicinske sestre, doktora medicine i specijaliste medicinske psihologije, koje su dva i tri puta niže.

"Nemojte da nam pričate kako nema para da se povećaju plate, samo je pitanje odluke kojim ljudima ćete dati novac", rekao je Đilas.

On je na početku konferencije za novinare izrazio saučešće porodici danas preminulog urednika i osnivača "Vremena" Dragoljuba Žarkovića.

(Tanjug, foto: Tanjug (Zoran Žestić)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS