Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Đilas odbio predlog evroparlamentaraca: Nije prihvatljiv za građane Srbije - | K-013 Portal

Đilas odbio predlog evroparlamentaraca: Nije prihvatljiv za građane Srbije

dragan djilas, ssp, stranka slobode i pravde, pregovori o izbornim uslovima

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas rekao je da predlog koji su dobili od evroparlamentaraca nije prihvatljiv za građane Srbije, te da takav sporazum SSP neće potpisati.

"Predlog koji smo dobili nije prihvatljiv za građane Srbije, jer u sebi ne sadrži jasne mehanizme koji bi omogućili poštovanje zakona, čije je sprovođenje neophodno da bismo imali slobodne izbore. Zato ga u ovakvom obliku Stranka slobode i pravde sasvim sigurno neće potpisati", naveo je Đilas.

On je rekao da će o konkretnim primedbama na tekst SSP obavestiti evroposrednike i javnost.



"To ćemo učiniti posle razgovora sa našim partnerima sa kojima smo radili na izradi zajedničke platforme za slobodne i poštene izbore", dodao je lider SSP.

Sa šest dana zakašnjenja predstavnici Evropskog parlamenta dostavili su sinoć srpskoj opoziciji nacrt radnog dokumenta sporazuma o izbornim uslovima. Tekst je prvo poslat predsedniku Skupštine Srbije Ivici Dačiću.

Prema saznanjima Nove.rs, predstavnici EP su se u tri navrata sastajali sa Dačićem, a prva verzija teksta pretrpela je promene.

Sinoć je potvrđeno i da će se sledeća runda razgovora održati 17. i 18. septembra u Palati Srbija.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS