Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Đilas podneo prijave protiv Vučića, Malog, Malović i Vučelića zbog falsifikovanja dokumenata - | K-013 Portal

Đilas podneo prijave protiv Vučića, Malog, Malović i Vučelića zbog falsifikovanja dokumenata

dragan djilas, ssp, stranka slobode i pravde

Predsednik stranke Slobode i pravde Dragan Đilas saopštio je da je podneo krivičnu prijavu protiv Aleksandra Vučića, ministra finansija Siniše Malog, šefice informativne službe SNS Vladanke Malović, glavnog i odgovornog urednika "Večernjih novosti" Milorada Vučelića, urednice iz "Večernjih novosti" Andrijane Nešić.

Đilas smatra da su, kako kaže, umešani u falsifikovanje dokumenata kojima se "navodno dokazuje da posedujem firme i račune na Marucijusu, Hongkongu i ne znam kojim sve destinacijama".

On je rekao da je podneo prijave protiv ovih pet osoba jer su one "pripremile, distribuirale, a kasnije na osnovu tih lažnih dokumenata napravile ovu aferu i hajku koja se sprovodi prethodnih deset dana".

"Predsednik je četiri dana iz Abu Dabija govorio na televiziji da posedujem račun na Mauricijusu na koji sam sklonio opljačkani novac. U ponedeljak je šefica informativne službe SNS Vladanka Malović najavila istraživački tekst Večernjih novosti. To jasno pokazuje da su Malović i Vučić imali informaciju o tome šta će Večernje novosti objaviti, odnosno da su bili deo celog tog procesa. Postoje dve mogućnosti - jedna je da Večernje novosti, pre nego što nešto objave, to proslede predsedniku i informativnoj službi SNS-a, i druga, mnogo verovatnija, da su ta dokumenta dobili upravo od ovih lica. Zbog toga sam podneo krivične prijave protiv glavnog urednika Večernjih novosti i protiv gospođe Andrijane Nešić, koja je ovim dokumentima mahala u javnosti", naveo je Đilas.

Đilas je podneo krivičnu prijavu i protiv ministra Siniše Malog jer je, kako je rekao, "pet dana gostovao na televizijama" i takođe na "osnovu ovih lažnih papira iznosio tvrdnje o tome da sam prekršio niz zakona Republike Srbije".

Podsetio je da je Dojče banka demantovala da poseduje filijalu na Mauricijusu i naveo da je reč o falsifikatima.

(N1)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.