Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Đilas: Prenaduvana cena za rekonstrukciju pijace u Obrenovcu - | K-013 Portal

Đilas: Prenaduvana cena za rekonstrukciju pijace u Obrenovcu

dragan djilas, stranka slobode i pravde, rekonstrukcija pijace obrenovac

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Djilas izjavio je danas da je "prenaduvana cena" rekonstrukcije pijace u Obrenovcu i podzemne garaže u Beogradu, za šta će grad, rebalansom budžeta, izdvojiti 14, 5 miliona evra.

Na konferenciji za novinare ispred Centra Sava, gde se održava sednica Skupštine grada, Djilas je kazao da je u Beogradu ranije izgradjena podzemna garaža kod Skupštine grada za pet miliona evra, i da to pokazuje da je cena prenaduvana.

"Budžet Beograda za ovu godinu iznosi milijardu evra, a 2012. godine iznosio je 650 miliona. Gde se troši i na koji način taj novac svako treba da se zapita", rekao je Djilas.

On je naveo da su 2012. godine investicije Grada bile 190 miliona evra, a prošle godine samo 88 miliona.

"Ništa se u Beogradu ne gradi osim privatnih zgrada, Beograda na vodi, nema mostova, nema domova zdravlja, nema pomoći penzionerima i trudnicama, a besplatne udžbenike dobijaju samo djaci prvog i drugog razreda", istakao je on.

Djilas je naglasio da je Grad Beograd prošle godine potrošio 377 miliona evra za razne usluge, "da bi zaposlili kadrove SNS-a, kupili softvere i analize i druge besmislice", u odnosu na 2012. godinu, kada je potrošeno 136 miliona.

"Ima i dobrih stvari, povećavaju se socijalna davanja, biće dato 10 miliona evra za decu u osnovnim školama. Ne treba to kritikovati, ali logično je da je prvo trebalo deca da dobiju udžbenike kao osnovno sredstvo, a ne da roditelji daju po 150 evra", rekao je on.

Djilas je naveo da će na današnjoj sednici gradska vlast glasati "za pljačku Beograda, odnosno za odluku da se privatniku u okviru javnog privatnog partnerstva omogući gradjenje pumpe na depou GSP-a na Karaburmi".

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.