Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Đilas: SSP neće učestvovati u razgovorima opozicije, ima plan za promenu režima - | K-013 Portal

Đilas: SSP neće učestvovati u razgovorima opozicije, ima plan za promenu režima

Dragan Đilas, Đilas, Stranka slobode i pravde, SSP

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da SSP neće ubuduće učestvovati u razgovorima dela opozicije, zato što ima „jasan plan“ kako da se režim promeni, koji je do sada dao rezultate, saopšteno je iz te stranke.

Đlas je u video nastupu na Fejsbuk stranici SSP-a rekao da je taj plan oličen u potpisivanju Sporazuma sa narodom, a da je rezultat to što zahvaljujući bojkotu u Skupštini Srbije nema opozicije, i to što su zbog takve situacije „evroposlanici postavili pitanje legitimiteta takve vlasti u Srbiji“.

„Pokazalo se da nema uslova za izbore čak ni u gradovima kao što su Šabac i Paraćin, gde je opozicija bila na vlasti prethodnih šest, osam ili 20 godina. Čak ni u Šapcu gde su imali lokalne medije nisu mogli građani slobodno da iskažu svoju volju“, rekao je Đilas.

Prema njegovim rečima, odmah posle tih izbora, stigle su zvanične poruke iz Evrope „da su to bili nefer, nepošteni izbori“, a evroposlanici su postavili pitanje legitimiteta vlasti u Srbiji.

„Tri poslaničke grupe u Evropskom parlamentu su potpisale podršku našim zahtevima da dođe misija koja će voditi pregovore i dovesti do sporazuma po kome će izbori biti održani. Da podsetim ista stvar se desila u Severnoj Makedoniji, ista stvar se još pre četiri godine desila u Crnoj Gori. Na osnovu tih sporazuma promenjena je vlast. Time se sada bavimo“, kazao je Đilas.

Đilas je naveo da je „treći korak“ u planu koga će se SSP držati uspostavljanje fer izbornih uslova i pronalaženje ljudi koji će biti na listama, a da pod sadašnjim uslovima ta stranka neće izlaziti na izbore.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.