Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Đilas: Sve je velika farsa, SSP neće učestvovati u međupartijskom dijalogu - | K-013 Portal

Đilas: Sve je velika farsa, SSP neće učestvovati u međupartijskom dijalogu

dragan djilas, pregovori o izbornim uslovima, janko veselinović

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas kaže da ta stranka neće učestvovati u nastavnku današnje sesije u okviru druge faze međustranačkog dijaloga uz posredovanje evroparlamentaraca. Sporazum koji su dali evropski posrednici ocenili kao neprihvatljiv, jer ne nudi konkrtetna rešanja ni mehanizme, kaže Đilas.

„Tražili smo da sporazum koji je potpisalo šest stranaka bude danas na agendi, da ne gubimo više vreme. Ovo je sve velika farsa, SNS sve vreme govori da su ovde idealni izborni uslovi, po njima je RTS Javni servis, opozicija ima prisustvo kakvo bi trebalo da ima, nema pritisaka na ljude. Oni su prihvatili učešće iz formalnih razloga, formalno i vode zemlju ka Evropskoj uniji. Naš predlog nije prihvaćen, SNS nam je rekla da se ne slaže sa uzveštajem koji su dali evroparlamentarci, tela koja smo predložili su nazvali komesarskim telima i da ne može više da se razgovara“, rekao je Đilas.

Janko Veselinović novinarima je rekao je da je i njegov Pokret za preokret doneo doluku da neće učestvovati više u razgovorima jer su oni danas u prvom delu obesmišljeni iz više razloga – prvo je SNS odbila sve predloge fasilitatora iz EP, pa čak i predloge u kojima je učestvovala SPS, pa na neki način i SNS. Kaže da su odbili i formiranje koordinacionog tela za kontrolu medija i koordinacionog tela za kontrolu pritiska nad biračima.

„Da je postojalo i 0,001 odsto da do nekog dogovora danas dođe, ni mi, ni kolege ne bi napustili sastanak“, rekao je Veselinović.

On je dodao da druga važna stvar zbog koje nisu napustili sastanak tokom prepodnevnog rada jeste grubo vređanje Dragana Đilasa lično od strane Vladimira Orlića iz SNS. U pitanju je, kaže, bilo grubo vređanje u sva tri obraćanja, i umesto da da odgovori na predloge opozicije i evroparlamentaraca, on je vređao Dragana Đilasa baš kako to radi u medijima i u Skupštini.

Izrazio je žaljenje zbog činjenice da ga fasilitatori iz EP nisu prekinuli u tom vređanju i da su mu samo u u paouzama rekli da ne koristi vreme za vređanje drugih.

„Mi se danas nismo odrekli EU i komunikacije sa EU“, rekao je Veselinović i dodao da su zaključili da ovakav sastanak ne može da donese rezultat koji bi doneo slobodne izbore, slobodne medije i normalan život u Srbiji. Isatkao je da će se predstavnici opozicije sastati brzo i da će razgovarati o svim daljim opcijama, a nije isključio da će jedna od njih biti i protesti.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.