Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Djilas: Eurostat nije objavio da je Srbija najbolja u Evropi, lažna tvrdnja ministra Malog - | K-013 Portal

Djilas: Eurostat nije objavio da je Srbija najbolja u Evropi, lažna tvrdnja ministra Malog

dragan djilas, đilas, ssp, stranka slobode i pravde

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Djilas ocenio je da je lažna tvrdnja ministra finansija Siniše Malog da je po podacima Eurostata Srbija najbolja evropska ekonomija jer Srbije u objavljenoj tabeli nema.

"U svojoj izjavi ste samo potvrdili naše stavove – da podatke Eurostata poredite sa podacima koje, po vašem nalogu, priprema (direktor Zavoda za statistiku) Miladin Kovačević", poručio je Djilas i dodao da su takva poredjenja besmislena.

On je istakao da zbog lažnih izjava ministra finansija ljudi neće biti ni srećniji ni manje siromašni, već će, kako je rekao "samo brže doneti odluku da odu iz Srbije", navedeno je u saopštenju.

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je da najnoviji podaci Eurostata potvrdjuju da je ekonomska politika države ispravna, jer Srbija ima najmanji pad BDP-a u Evropi u trećem kvartalu ove godine.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.