Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website DS: Dolovac da informiše javnost povodom afere prisluškivanja - | K-013 Portal

DS: Dolovac da informiše javnost povodom afere prisluškivanja

zagroka dolovac, ds, demokratska stranka

Demokratska stranka zahteva od republičke javne tužiteljke Zagorke Dolovac da odmah obavesti građane Srbije o tome koje mere iz svoje nadležnosti je preduzela povodom tvrdnji predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je policija protivzakonito prisluškivala njegove telefonske razgovore.

"Ukoliko su Vučićevi navodi, koje već mesecima javno ponavljaju i brojni državni funkcioneri i mediji, zaista istiniti, onda svi odgovorni za taj težak bezbednosni skandal moraju što pre biti izvedeni pred sud, počev od doskorašnjeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, pa na dalje. U suprotnom, ako su izjave o prisluškivanju samo još jedne u nizu laži predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, tužiteljka Dolovac protiv Vučića mora podneti krivičnu prijavu zbog uznemiravanja javnosti i širenja panike. Afera sa navodnim prisluškivanjem predsednika države u svakom slučaju mora biti što pre rešena jer je, između ostalog, narušila poverenje građana u čitav bezbednosni sistem, ali i dodatno urušila ugled Srbije u svetu i poverenje.

Postavlja se pitanje kako je moguće da je Nebojša Stefanović posle svega i dalje šef Biroa za koordinaciju svih službi bezbednosti i sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost? Podsećamo javnost na to da je na ove funkcije Stefanovića svojom samovoljom postavio upravo Vučić, te stoga pitamo ovog uzurpatora vlasti čime ga i kako ucenjuje Nebojša Stefanović kad ga svojom voljom ne sme i smeniti sa položaja na koje ga je sam postavio? Šta je uplašilo dokazanu političku kukavicu koja, osim straha od direktnog suočavanja sa opozicionim liderima, sada ne sme da se uhvati u koštac ni sa "mangupima" u sopstvenim redovima? Vučićev idol Josip Broz Tito je bar to s lakoćom radio.

Demokratska stranka zbog toga izražava zabrinutost za bezbednost svih građana Srbije koji su očigledno taoci unutarstranačkih razmirica u političkom krilu organizovanog kriminala koji je uzurpirao vlast u Srbiji", navodi se u saopštenju Demokratske stranke.

(K-013)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.