Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website DS: Institucionalna i društvena podrška jednako su važne žrtvama nasilja - | K-013 Portal

DS: Institucionalna i društvena podrška jednako su važne žrtvama nasilja

forum zena demokratske stranke

Ne ulazeći u komentarisanje odluka nadležnih organa povodom slučaja Danijele Štajnfeld i Branislava Lečića, a povodom i novih slučajeva prijavljenog seksualnog nasilja, Forum žena Demokratske stranke u saopštenju naglašava da pred seksualnim nasiljem ne treba zatvarati oči, kao i da treba izveštavati obazrivo i nesenzacionalistički.

"Podjednako je važna i institucionalna i društvena podrška pojedincima da nasilje prijave i da nasilnici budu kažnjeni. Verujući jedino u institut pravne države i radeći na njegovom ostvarivanju, možemo doći do toga da svi koji su na neki način prekršili zakon snose zakonske posledice.

Pružamo i dalje svesrdnu podršku onima koji su se odvažili i koji će se odlučiti da prijave doživljeno nasilje i neprijatne situacije kroz koje prolaze, bez obzira na poteškoće s kojima će se zasigurno suočavati. Učinićemo sve da ih bude što manje, kako bi žrtve mogle proći što lakše kroz procese koje prijavljivanje nasilnika podrazumevaju", dodaje se u saopštenju.

(K-013)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS