Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website DS: Na osnovu lažnih izbora ne može se formirati legitimna vlada - | K-013 Portal

DS: Na osnovu lažnih izbora ne može se formirati legitimna vlada

ds, demokratska stranka, dragana rakic

Zamenica predsednika Demokratske stranke (DS) Dragana Rakić ocenila je da se na osnovu „lažnih“ izbora od 21. juna ne može formirati legitimna vlada, jer se po njenim rečima, u parlamentu bez opozicije ne mogu donositi evropski zakoni.

„U ogoljenoj autokratiji nema ni privida vladavine prava i demokratije. Zato je Aleksandar Vučić, navodni pobednik izbora, posle više od četiri meseca priznao da će i parlament i vlada morati na popravni, odnosno da će ponovo pokušati da nepostojeći legitimitet svoje vlasti obezbedi vanrednim izborima“, ocenila je zamenica predsednika DS a prenela ta stranka.

Dodala je da je zajednički prioritet celokupne opozicije „još snažnije i odlučnije insistiranje da se ispune uslovi kako bi najavljeni izbori za 2022. godinu mogli da se smatraju slobodnim i poštenim, a ne da budu puko prebrojavanje ucenjenih i zastrašenih birača, kao što je to slučaj od 2012. do danas“.

„Lokalni i parlamentarni izbori biće razdvojeni, RTS će postati pravi medijski servis građana i evroparlamentarci će ozbiljno kontrolisati čitav izborni proces, ako opozicija i građani pokažu političku mudrost, istrajnost i sposobnost da se za sve to izbore. Na prvim slobodnim i poštenim izborima Aleksandar Vučić gubi vlast,“ navela je Dragana Rakić.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.