Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website DS Pančevo: Bokanov govor mržnje krajnje nedopustiv - | K-013 Portal

DS Pančevo: Bokanov govor mržnje krajnje nedopustiv

ds pancevo, demokratska stranka

Demokratska stranka Pančevo najoštrije osuđuje i protivi se bilo kakvom govoru mržnje, a posebno ako je uperen protiv bilo koje nacionalne zajednice.

"Sramno je i nedopustivo izlaganje Dragoslava Bokana na televiziji Pink koji je svojim nastupom, na televiziji sa nacionalnom frekvencijom uvredio sve građanke i građane Srbije rumunske nacionalnosti.

Mi u Pančevu, a posebno u naseljenim mestima decenijama i vekovima živimo u multinacionalnoj sredini u kojoj poštujemo jedni druge, a govor ovog tipa smatramo krajnje nedopustivim. Izjava Dragoslava Bokana je nedvosmisleno izazivanje nacionalne mržnje i netrpeljivosti prema rumunskoj nacionalnoj zajednici.

Ovom prilikom pozivamo sve državne organe da reaguju i pokrenu odgovarajuće postupke i prema Dragoslavu Bokanu, ali i prema televiziji Pink. Ako ovakve izjave prolaze nekažnjeno, šta sledeće možemo da očekujemo? Poziv na nasilje prema istoj toj ili nekoj drugoj nacionalnoj zajednici?

Demokrate su se oduvek zalagale i zalagaće se za očuvanje multikulturalnosti našeg društva i pozivamo sve da se uzdrže od govora mržnje, kako u javnom diskursu, tako i u ličnom i da svojim primerom pokažu da nema mesta diskriminaciji u našem društvu", navodi se u saopštenju DS Pančevo. 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS