Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website DS Pančevo obeležila 18. godina od ubistva dr Zorana Đinđića - | K-013 Portal

DS Pančevo obeležila 18. godina od ubistva dr Zorana Đinđića

demokratska stranka pancevo

Danas se sećamo dr Zorana Đinđića, predsednika Demokratske stranke i prvog demokratskog premijera Srbije.

Danas šalјemo snažnu poruku da smo i dalјe čvrsto rešeni da se ostvari vizija koju nam je on ostavio u nasleđe, a to je vizija moderne i  demokratski uređene države, modernog građanskog društva.

Sve ono protiv čega se borio pokojni premijer aktuelno je i danas, ali u još opasnijem obliku. Sprega države i kriminala nikad nije bila jača i intenzivnija, dok se borba sa kriminalom svodi samo na tabloidne naslove. Mediji ponovo vode hajku protiv svakoga ko drugačije misli, neistomišlјenicima se kao nekada crtaju mete na čelu, a naši građani ponovo odlaze u svet bežeći od beznađa.

Demokratska stranka zauvek će biti kuća Zorana Đinđića i kao legitimni naslednici njegove politike znamo šta su nam zadaci u budućnosti. 

Demokratska stranka je osnovana kao brana jednoumlјu, reosnovana da bi Srbija bila civilizovano društvo visoko osvešćenih građana posvećenih istom cilјu - živeti dostojno vremena u kom se nalazimo. Osnovani smo kako bi Srbiju menjali na bolјe, a neretko smo zbog toga plaćali veliku cenu. Najveću smo platili na današnji dan, pre 18 godina kada je izvršen atentat na premijera i pradsednika Demokratske stranke dr Zorana Đinđića.

IMG 20210312 113424

Danas na sve moguće načine pokušavaju da nas ugase kao stranku i to baš oni koji su slavili tog tragičnog dana, kada su slavili zbog ubistva Zorana Đinđića. Poraz našeg društva je to što sada vladaju oni koji su bili prirodni i najostrašćeniji neprijatelјi najvećeg reformatora u našoj novijoj istoriji, a pobeda je u tome što politika i vizija Zorana Đinđića i dalјe živi. Pored svega Demokratska stranka i dalјe postoji i nikada nije bila odlučnija, nije bila spremnija da preuzme odgovornost da sprovede potrebne reforme i da Srbiju učini modernom i uređenom državom.

Misija Demokratske stranke je uvek ista i spremni smo  da ponovo odigramo važnu ulogu, smenili smo Miloševićev režim, smenićemo i Vučićev.

Srbija će biti zdravo i prosperitetno društvo.

Gradski odbor Demokratske stranke Pančevo



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.