Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website DS Pančevo: Srbija je sve dalja od vizije moderne i evropske države kakvu je Zoran Đinđić imao - | K-013 Portal

DS Pančevo: Srbija je sve dalja od vizije moderne i evropske države kakvu je Zoran Đinđić imao

Gradski odbor Demokratske stranke Pančevo danas obeležava 17. godina od atentata na dr Zorana Đinđića prvog demokratskog premijera i drugog predsednika obnovljene Demokratske stranke.

- Nažalost, sedamnaest godina kasnije, Srbija je svakim danom sve dalja od vizije moderne i evropske Srbije kakvu je Zoran imao. Danas, kao najdominantnijeg političkog aktera u Srbiji imamo čoveka koji se po sopstvenom priznanju drugi put u životu napio kada je Zoran ubijen, iako se od kada je promenio retoriku, ali ne i sebe samog, često poistovećuje sa Zoranom što dovoljno govori samo po sebi.

Kada se uzmu vladavina prava, sloboda medija i nezavisnost institucija kao jedni od važnih parametara u određivanju koliko je neko društvo demokratsko, svedoci smo da je pravda selektivna, da se cenzuriše svako slovo koje neko izgovori, a u suprotnosti je sa voljom Srpske napredne stranke i njihovih koalicionih partnera, dok su institucije potpuno razorene.

Pritisak na građane, pretnje, ucene, prebijanje političkih neistomišljenika, zastrašivanje, kapilarni teror koji sprovodi Srpska napredna stranka, sve su to objektivni pokazatelji koliko je Srbija daleko od moderne, evropske i demokratske države kakvu su gradili Zoran Đinđić i Demokratska stranka, a sa druge, obaveza za sve članove i članice Demokratske stranke da od te vizije nikada ne odustanemo, navodi se u saopštenju.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.