Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website DS: Samo Vučić zna zašto već mesecima nemamo novu Vladu - | K-013 Portal

DS: Samo Vučić zna zašto već mesecima nemamo novu Vladu

dragana rakic, ds, demokratska stranka

Zamenica predsednika Demokratske stranke (DS) Dragana Rakić izjavila je da Srpska napredna stranka (SNS) i njen lider Aleksandar Vučić imaju nespornu većinu u novom parlamentu i da mogu lako da formiraju Vladu, i da se to već mesecima ne dešava „iz razloga koje zna samo Vučić“.

„To što ni posle skoro šest meseci od izbora nemamo formiranu Vladu je isključivo posledica nekih Vučićevih ličnih kalkulacija i ne bih o njima da nagadjam. Ono što je izvesno jeste da i kada budemo formalno dobili Vladu, ona neće vladati u interesu gradjana Srbije nego isključivo u interesu Aleksandra Vučića“, izjavila je Rakić agenciji Beta.

Dragana Rakić, koja je i poslanica DS, navela je da se javnost po inerciji interesuje za to kada će biti formirana nova Vlade i ko će biti na njenom čelu, ali da je to već čitavu deceniju „potpuno nebitno za naše društvo“.

„Suštinski u Srbiji je nevažno da li imamo ili nemamo parlament. Da li imamo Vladu, da li se premijer zove Ana ili Miloš, a pogotovo su nebitna imena ministara. Njih smo odavno prestali da pamtimo. Uzrok ovako opasnog stanja po demokratiju i parlamentarizam je činjenica da mi odavno nemamo podelu vlasti na izvršnu, zakonodavnu i sudsku, da su sva vlast i sva moć skoncentrisane u rukama jednog čoveka – Aleksandra Vučića“, rekla je ona.

Rakić je dodala da ko god bude činio Vladu Srbije neće imati nikakvu autonomiju u odlučivanju i neće se apsolutno ni o čemu pitati.

„Vlada će biti lični servis Aleksandra Vučića i sprovodiće njegove odluke“, navela je Dragana Rakić.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Najnovije: Na portalu

BIG PA Zaplesimo Zajedno 460x600

viber slika 2024 04 10 17 36 01 321

 grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city