Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dveri: Oceniti ustavnost Zakona o zaštiti od zaraznih bolesti - | K-013 Portal

Dveri: Oceniti ustavnost Zakona o zaštiti od zaraznih bolesti

dveri, zakon o zastiti od zaraznih bolesti

Lider pokreta Dveri Boško Obradović podneo je danas Ustavnom sudu inicijativu za pokretanje postupka o oceni ustavnosti i zakonitosti Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, sa obrazloženjem da zakon ima više spornih odredbi.

Obradović je novinarima ispred zgrade Ustavnog suda rekao da je među spornim odredbama, na primer, ''nametnuta'' kućna izolacija i karantin zdravim osobama, zatim obavezna vakcinacija protiv korona virusa, te nova ovlašćenja komunalne milicije i komunalnih inspektora.

Ipak, najspornija su mu, kaže, ''prekomerna'' ovlašćenja ministra zdravlja, koji "sve propisuje, meša se u nadležnosti drugih ministarstava i ima kontrolu nad vojskom i policijom", po pitanjima vezanim za epidemiju.

Obradović smatra da se aktuelnoj vlasti ne može verovati da je donela ''dobronameran'' zakon, a tvrdi i da se epidemija nove zarazne bolesti kovid 19 u Srbiji medijski ''gasi i pali'', u skladu sa interesima vlasti.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.