Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dveri: Suđenje Obradoviću zbog protesta ispred Skupštine Srbije - | K-013 Portal

Dveri: Suđenje Obradoviću zbog protesta ispred Skupštine Srbije

Dveri, Boško Obradović, Obradović, suđenje

Srpski pokret Dveri saopštio je da se predsedniku tog pokreta Bošku Obradoviću sudi u Prekršajnom sudu u Beogradu zbog organizacije protesta ispred Skupštine Srbije u Beogradu 8. maja.

„Obradoviću se stavlja na teret i da je organizovao neprijavljeni skup ispred Narodne skupštine 8. maja, iako je to bio spontani protest tri narodna poslanika Dveri, za koji po Zakonu o javnom okupljanju ne postoji obaveza prijavljivanja“, navode danas Dveri u saopštenju.

Obradović je u pisanoj izjavi za medije ocenio da taj sudski postupak protiv njega govori da vladajući režim u Srpskom pokretu Dveri „vidi posebno interesantnog političkog protivnika“.

„Ovakvim sudskim progonom samo me još više motivišu za dalji politički rad i borbu za smenu aktuelne vlasti. Ničija nije do zore gorela, pa neće ni vladavina Srpske napredne stranke. Mogu da nas progone i kažnjavaju, ali ne mogu pobeći od odgovornosti i lustracije za sav kriminal, korupciju i bezakonje u vrhu sadašnje vlasti“, naveo je Obradović.

Dveri su saopštile da je to treće po redu suđenje Obradoviću.

Paralelno traju još dva suđenja – za organizaciju protestne šetnje na opozicionom mitingu 13. aprila prošle godine, kao i za promenu maršrute protestne šetnje na protestu 4. maja prošle godine, koja je završila organizacijom Slobodne zone ispred Predsedništva Srbije.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.